Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Φρίκη στη Βραζιλία: Γυναίκα ζούσε ως σκλάβα επί 40 χρόνια

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες

22 Δεκεμβρίου 2020 15:19
Φρίκη στη Βραζιλία: Γυναίκα ζούσε ως σκλάβα επί 40 χρόνια
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μια γυναίκα στη Βραζιλία, η οποία στην ηλικία των 8 ετών δόθηκε από τους φτωχούς γονείς της σε μια εύπορη οικογένεια για να τη μεγαλώσει και εξαναγκάστηκε σε δουλεία και γάμο, ελευθερώθηκε μετά από σχεδόν 40 χρόνια. Επίσης, σοκ προκαλεί η είδηση από τη Βραζιλία πως μία 33χρονη μητέρα στραγγάλισε τον 11χρονο γιο της, επειδή αγανάκτησε που έπαιζε συνέχεια με το κινητό του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, η 46χρονη σήμερα γυναίκα βρέθηκε να ζει σε ένα μικρό δωμάτιο σε ένα διαμέρισμα στο Patos de Minas, στη νοτιοανατολική πολιτεία του Minas Gerais. Είχε εργαστεί για την οικογένεια που την «υιοθέτησε» για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της χωρίς αμοιβή, σύμφωνα με τους επιθεωρητές εργασίας.

Το θύμα παραδόθηκε ως παιδί από τους άπορους γονείς της σε καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Patos de Minas, Unipam, και μεγάλωσε από τη μητέρα του, ανέφεραν οι επιθεωρητές. «Της έδωσαν το φαγητό όταν ήταν πεινασμένη, αλλά όλα τα άλλα δικαιώματα της αφαιρέθηκαν», δήλωσε ο Humberto Camasmie, επιθεωρητής που είναι υπεύθυνος για τη διάσωση, στο Ίδρυμα Thomson Reuters.

Τις αρχές ειδοποίησαν οι γείτονες, αφού έλαβαν σημειώσεις από την 46χρονη που τους ζητούσαν να αγοράσουν τρόφιμα και προϊόντα υγιεινής, καθώς δεν είχε χρήματα, σύμφωνα με τους επιθεωρητές εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας της, η γυναίκα αναγκάστηκε να παντρευτεί έναν ηλικιωμένο συγγενή της οικογένειας, ώστε να συνεχίσει να λαμβάνει τη σύνταξή του μετά το θάνατό του, ανέφεραν οι αρχές.
Μετά τη διάσωσή της στα τέλη Νοεμβρίου, η γυναίκα μεταφέρθηκε σε καταφύγιο όπου την βοηθούν ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί.

Σύμφωνα με ένας από τους επιθεωρητές η 46χρονη δεν ήξερε τι ήταν ο ελάχιστος μισθός. «Τώρα μαθαίνει πώς να χρησιμοποιεί πιστωτική κάρτα. Ξέρει ότι κάθε μήνα θα λαμβάνει ένα σημαντικό ποσό (από τη σύνταξη)», κατέληξε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share