Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021

Γιάννης Πλακιωτάκης: Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο "Ευαγγελισμός"

Πως είναι η κατάσταση του;

22 Δεκεμβρίου 2020 13:46
Γιάννης Πλακιωτάκης: Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Γιάννης Πλακιωτάκης - Κορωνοϊός: Ο υπουργός Ναυτιλίας εδώ και αρκετές μέρες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" διότι είχε διαγνωσθεί με κορωνοϊό. Επίσης σημειώνεται ότι πριν λίγες μέρες είχε ενημερώσει για την κατάσταση του μέσω επιστολής προς την Βουλή όπου ανέφερε και για τον προϋπολογισμό του 2021.

Συγκεκριμένα σημειώνεται ότι ο υπουργός Ναυτιλίας βγήκε από την ΜΕΘ πριν λίγες μέρες όπου και παρέμεινε στο νοσοκομείο για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση του. Ενώ σύμφωνα με το Open ο Γιάννης Πλακιωτάκης έλαβε εξιτήριο από τον νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" το μεσημέρι της Τρίτης 22 Δεκεμβρίου.

Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο 'Ευαγγελισμός' ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Γιάννης Πλακιωτάκης - Κορωνοϊός: Η περιπέτεια του με τον κορωνοϊό

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό στις 23 Νοεμβρίου, όταν παρουσίασε πυρετό και έκανε το τεστ. Την πρώτη εβδομάδα έμεινε στην οικία του και στη συνέχεια έγινε εισαγωγή στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» σε μονάδα αυξημένης φροντίδας λόγω του πυρετού που παρέμενε υψηλός. Κατά τις τρεις εβδομάδες παραμονής του στο νοσοκομείο, ο Γιάννης Πλακιωτάκης μπήκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας, προκειμένου να βελτιωθεί η οξυγόνωσή του.

Έναν ακριβώς μήνα μετά την περιπέτεια της υγείας του, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας επιστρέφει στο σπίτι του με τις αυστηρές συστάσεις των γιατρών και συνεχίζει κανονικά τα καθήκοντά του μέσω τηλεδιασκέψεων.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο εμβολιασμός είναι το μεγάλο εθνικό στοίχημα των επόμενων μηνών

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η πανδημία του κορωνοϊού έχει "χτυπήσει" για τα καλά την Ελλάδα με αποτέλεσμα να χτυπάει αντίστροφα το ρολόϊ για το πότε θα φτάσουν τα εμβόλια στη χώρα αλλά και πότε θα ξεκινήσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί. Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν έδωσε την έγκριση για το εμβόλιο όπου και ανέφερε πως θα το λάβουν οι χώρες.

Συγκεκριμένα κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε για το πόστο σημαντικό είναι να γίνει ο εμβολιασμός, πότε θα έρθουν οι πρώτες δόσεις αλλά και πότε ξεκινούν οι διαδικασίες του εμβολιασμού.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις 26 Δεκεμβρίου έρχονται οι πρώτες δόσεις

Ειδικότερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στο Υπουργικό Συμβούλιο χαρακτήρισε ως το μεγάλο εθνικό στοίχημα των επόμενων μηνών χαρακτήρισε τον εμβολιασμό Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι στις 26 Δεκεμβρίου θα βρίσκονται στην Αθήνα οι πρώτες δόσεις του εμβολίου της Pfizer και όπως είπε, «την επομένη κιόλας μέρα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, για να επεκταθούν σταδιακά στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, τα οποία έχουν ήδη οργανωθεί».

«Υπάρχει, όπως γνωρίζετε, ένα πολύ λεπτομερές σχέδιο μεταφοράς, φύλαξης, διανομής του εμβολίου. Υπάρχει ένα σχέδιο, μία εκστρατεία για την ενημέρωση του πληθυσμού, όπως και για την οργάνωση των εμβολιασμών, με εμπλοκή σχεδόν του συνόλου της Δημόσιας Διοίκησης, των Δήμων, αλλά και όπου αυτό είναι απαραίτητο, των Ενόπλων Δυνάμεων», προσέθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τους εμβολιασμούς στην Ελλάδα.

Κυριάκος Μητσοτάκης: "Θα εξακολουθούν να ισχύουν τα μέτρα αποτροπής μετάδοσης του ιού"

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε, ότι ακόμα και να προχωρήσει ο εμβολιασμός "θα εξακολουθούν να ισχύουν τα μέτρα αποτροπής μετάδοσης του ιού". «Όσο πιο πιστά τηρούνται τα πρώτα, τα μέτρα περιορισμού δηλαδή, τόσο ευκολότερα θα αίρονται οι περιορισμοί και όσο περισσότεροι πολίτες θα εμβολιάζονται τόσο πιο κοντά θα έρχεται και το τέλος αυτής της μεγάλης περιπέτειας για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Τα δύο νομοσχέδια που ανέφερε

Ειδική αναφορά έκανε σε δύο νομοσχέδια που συζητούνται σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο: «Από τις νομοθετικές πρωτοβουλίες τις οποίες θα συζητήσουμε σήμερα επιτρέψτε μου να κάνω μία ειδικότερη αναφορά σε δύο νομοσχέδια για την Παιδεία και τον Πολιτισμό.

Το πρώτο, για το οποίο θα μας μιλήσει η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αναβαθμίζει από τη μία τις σπουδές, από την άλλη την ασφάλεια στα πανεπιστήμια. Η καθιέρωση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής αποτελούσε προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας. Και εξασφαλίζει ένα στοιχειώδες επίπεδο γνώσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Θα εξηγήσει ακριβώς η Νίκη πώς θα δουλέψει το καινούργιο σύστημα. Και ο πιο μικρός αριθμός επιλεγμένων τμημάτων στα μηχανογραφικά των υποψηφίων κατευθύνει τα νέα παιδιά σε πεδία τα οποία πραγματικά επιθυμούν, αντί σε κάποιο τυχαίο, όπως αρκετά συχνά τους οδηγεί η σημερινή διαδικασία. Θέλω να σας θυμίσω ότι το 30% των εισαγομένων στην ανώτατη εκπαίδευση σήμερα δεν αποφοιτά ποτέ. Και αυτό είναι ένα πρόβλημα το οποίο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με τόλμη και θάρρος», είπε.

Για τους εμβολιασμούς στην Ελλάδα μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο απολογισμός του 2020

Κάνοντας, δε, έναν απολογισμό του 2020 τόνισε ότι ψηφίσαμε 113 νομοσχέδια, δρομολογήσαμε δεκάδες τολμηρές μεταρρυθμίσεις, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίσαμε πρωτόγνωρες προκλήσεις στο τριπλό μέτωπο της πανδημίας, της οικονομίας, αλλά και των εθνικών θεμάτων.

«Αλλά πιστεύω ότι αυτόν τον θετικό απολογισμό τον μετατρέπουμε σήμερα σε εμπειρία, συνεχίζοντας με τον ίδιο ρυθμό. Και γι’ αυτό ένα από τα θέματα της συζήτησής μας θα είναι το Ενοποιημένο Κυβερνητικό Σχέδιο για το 2021. Έχουμε μία πλούσια ημερήσια διάταξη με θέματα που αφορούν πολλούς τομείς: Υγεία, Παιδεία, Πολιτισμός, Δικαιοσύνη, Δημόσια Διοίκηση.

Όλα, όμως κατατείνουν σε ένα στόχο: Από τη μία πλευρά η χώρα να μείνει προστατευμένη από τον κορωνοϊό μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του μαζικού εμβολιασμού και από την άλλη να διαθέτει έναν οικονομικό και κοινωνικό οδικό χάρτη για να πιάσει ξανά το νήμα της μετάβασης στην ομαλότητα και την ανάπτυξη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share