Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αυτό που όλοι τρέμαμε: Έρχεται μεγάλη παράταση του lockdown

Σοκ!

22 Δεκεμβρίου 2020 07:53
Αυτό που όλοι τρέμαμε: Έρχεται μεγάλη παράταση του lockdown
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη χώρα μας κατά την περίοδο του δεύτερου κύματος είναι κάτι παραπάνω από σαφής: δεν τα πηγαίνουμε καλά όπως στο πρώτο, όταν και τα νούμερά που «γράφαμε» σαν χώρα ήταν πάρα πολύ χαμηλά.

Αυτό καταμαρτυρά και το γεγονός πως αν και βρισκόμαστε σε καθεστώς lockdown εδώ και 1.5 μήνα πλέον, ο αριθμός των ημερήσιων θανάτων, των διασωληνωμένων αλλά και τον καθημερινών κρουσμάτων είναι πάρα πολύ υψηλός.

Το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονη συζήτηση για το πώς θα κυλήσουν οι γιορτές με δεδομένη την, υποτυπώδη έστω, χαλάρωση και τι θα γίνει μετά από το συγκεκριμένο 15νθήμερο- δεδομένου, μάλιστα, του γεγονότος πως οι εμπειρογνώμονες είχαν αφήσει να εννοηθεί πως στις 8 Γενάρη ίσως και ν’ ανοίξουν εκ νέου τα σχολεία.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι θα γίνει με την καραντίνα;

Τι θα γίνει, επομένως, με την καραντίνα; Θα διακοπεί κι αυτή (όπως εικαζόταν) μετά τις γιορτές και ο κόσμος θα επιστρέψει σε μια «τραυματισμένη» κανονικότητα;

Ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, είναι κάθετος: όχι! Αυτό που πρέπει να κάνουμε, λέει ο καθηγητής, είναι να πάμε σε lockdown τουλάχιστον μέχρι τις 20 Γενάρη, ειδάλλως υπάρχει τεράστιος κίνδυνος για θεαματική έξαρση του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Μάλιστα, επισήμανε ότι και τα σχολεία θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά μέχρι τότε (ου μην και παραπάνω…) και να μην ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου, όπως έχει ανακοινωθεί.

Συμπλήρωσε, δε, πως πρέπει να είμαστε κάτω από 500 κρούσματα ημερησίως προκειμένου να σκεφτούμε την άρση της καραντίνας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share