Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: "Βράζει" η Αττική - Που εντοπίστηκαν τα περισσότερα κρούσματα

Ο χάρτης της διασποράς

20 Δεκεμβρίου 2020 18:38
Κορωνοϊός:

Συνεχίζει ο κορωνοϊός το πέρασμα του σε όλη την Ελλάδα με αποτέλεσμα να αφήνει αρκετούς θανάτους και κρούσματα σύμφωνα και με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ πριν από λίγη ώρα.

Συγκεκριμένα σήμερα Κυριακή 20 Δεκεμβρίου ο ΕΟΔΥ μέσα από ανακοίνωση του ανέφερε ότι μέσα σε ένα 24ωρο είχαμε πάνω από 500 κρούσματα στη χώρα εκ των οποίων 15 είναι εισαγόμενα και 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Παράλληλα η Αττική και η Θεσσαλονίκη συνεχίζουν να βρίσκονται στο "κόκκινο" όπου συγκεντρώνουν τα περισσότερα ημερήσια κρούσματα, με 172 και 100 αντίστοιχα. Παρακάτω θα βρείτε την κατανομή των 573 νέων εγχώριων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα.

Αναλυτικά ο χάρτης με τα κρούσματα

"Βόμβα" Χαρδαλιά για την Δυτική Αττική: Τι θα γίνει μέχρι τα Χριστούγεννα

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό είναι σε κρίσιμη κατάσταση με την Ελλάδα όπου και αυτό φαίνεται διότι λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα η κυβέρνηση έχει λάβει δραστικά μέτρα βάζοντας σε σκληρό lockdown αρκετές περιοχές ώστε να σταματήσει η εξάπλωση του ιού. Επίσης θυμίζουμε ότι η Κοζάνη είναι μία από τις περιοχές που έχει μπει σε σκληρό lockdown εδώ και λίγες μέρες.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Χαρδαλιάς επισκέφθηκε σήμερα Κυριακή 20 Δεκεμβρίου την Ελευσίνα και γενικά τον χώρο όπου διεξάγονται έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) ενώ μαζί του ήταν και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Οι δηλώσεις του Νίκου Χαρδαλιά

Ειδικότερα ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Παναγιώτης Αρκουμανέας είχαν επικοινωνία με τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής και με τοπικούς φορείς ώστε να ενημερωθούν για την εξέλιξη των μέτρων που έχουν παρθεί στους δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας - Ειδυλλίας καθώς και για την τήρησή τους.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται από την έναρξη της πανδημίας, με γνώμονα πάντα τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία τίθενται υπόψιν των επιδημιολόγων και με βάση αυτά λαμβάνονται συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

"Δεν λειτουργούμε με βάση τη διαίσθησή μας λειτουργούμε με βάση τα πραγματικά στοιχεία"

Όπως ανέφερε με τον ίδιο τρόπο κινήθηκαν και στη Δυτική Αττική. «Αντιλαμβάνομαι τις συζητήσεις που γίνονται πέριξ και τους μετά Χριστόν προφήτες αλλά κάποια στιγμή με νηφαλιότητα, με ψυχραιμία πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι είναι ένα εθνικό θέμα που πρέπει όλη η κριτική που υπάρχει να είναι με βάση το πραγματικό αποτέλεσμα. Δεν λειτουργούμε με βάση τη διαίσθησή μας λειτουργούμε με βάση τα πραγματικά στοιχεία που έχουμε.

Κάθε μέρα λοιπόν, δυο φορές την ημέρα, υπάρχουν τεχνικές συσκέψεις, υπάρχουν συγκεκριμένα πληροφοριακά συστήματα, συγκεκριμένοι αλγόριθμοι που μας δείχνουν πράγματα, υπάρχουν red flags που βγαίνουν και βάση αυτών προχωράμε σε ποιοτικές αναλύσεις σε όλη τη χώρα» σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Ερωτηθείς για το ποια είναι η εικόνα που διαμορφώνεται στους δήμους αυτούς της Δυτικής Αττικής ύστερα από την εφαρμογή αυστηρότερου lockdown εδώ και τρεις μέρες ο Νίκος Χαρδαλιάς σχολίασε ότι «όλο το στοχευμένο testing που έχει γίνει και όλες οι πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει δείχνουν ότι δεν έχουμε μεγάλη διασπορά. Τα δεδομένα ήταν πολύ συγκεκριμένα, εξήγησα τους λόγους που αναγκαστήκαμε και πήγαμε άμεσα σε lockdown στην περιοχή. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να είμαστε ένα βήμα μπροστά από την πανδημία».

Τι θα γίνει τα Χριστούγεννα

Σχετικά με το αν θα υπάρξουν κι άλλες περιοχές που θα εφαρμοστούν αυστηρότερα μέτρα μέχρι τα Χριστούγεννα ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι δεν ξέρουν τι θα συμβεί μέχρι τα Χριστούγεννα καθώς κάθε μέρα αξιολογούν την κάθε περιοχή σε όλη την Ελλάδα ξεχωριστά.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share