Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στην Πορτογαλία: Κατέρρευσε πολυκατοικία στη Λισαβόνα - Αρκετοί είναι οι τραυματίες

Έκρηξη προκάλεσε το συμβάν

20 Δεκεμβρίου 2020 14:05
Τραγωδία στην Πορτογαλία: Κατέρρευσε πολυκατοικία στη Λισαβόνα - Αρκετοί είναι οι τραυματίες

Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην Πορτογαλία και συγκεκριμένα στη Λισαβόνα όπου έγινε μερική κατάρρευση μίας πολυκατοικίας με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετά άτομα. Επίσης πριν λίγες μέρες στη Σερβία σήμανε συναγερμός όταν έγινε μία ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της πόλης.

Συγκεκριμένα το πρωί της Κυριακής 20 Δεκεμβρίου σήμανε συναγερμός στη Λισαβόνα όταν μετά από έκρηξη έγινε μερική κατάρρευση μιας πολυκατοικίας με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άτομα, όπως ανέφερε η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία.

Άγνωστα τα αιτία της έκρηξης στην πολυκατοικία

Εκπρόσωπός της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας δήλωσε στο Reuters ότι οι πέντε τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας είναι σοβαρά, διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ περίπου 50 πυροσβέστες αγωνίζονται για να κατασβέσουν την πυρκαγιά που έχει προκληθεί στο κτίριο.

Προς το παρόν δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της έκρηξης, αν και τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι προκλήθηκε σε λέβητα του κτιρίου. Σύμφωνα με τις αρχές που έσπευσαν στην περιοχή, στο κτίριο αυτό διαμένουν 9 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 2 αγνοούνται. Οι πυροσβέστες δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να μπουν μέσα στο κτίριο, λόγω του κινδύνου που υπάρχει να καταρρεύσει τελείως.

Συναγερμός στη Νότια Αφρική: Ισχυρή έκρηξη σε διυλιστήριο πετρελαίου

Ένα τρομακτικό περιστατικό συνέβη σήμερα Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου στη Νότια Αφρική όπου σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη σε διυλιστήριο πετρελαίου. Επίσης στη Βρετανία σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη σε αποθήκη στο Μπρίστολ την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα στη Νότια Αφρική στο δεύτερο μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη σήμερα το πρωί Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου όπου βρίσκεται στο Ντέρμπαν, όπως δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του πρακτορείου, υπάρχουν επτά τραυματίες και είναι όλοι σε σταθερή κατάσταση. Εκπρόσωπος της Engen, της εταιρείας η οποία διαχειρίζεται το διυλιστήριο, περιορίστηκε να πει πως θα δοθεί αργότερα στη δημοσιότητα ανακοίνωση Τύπου.

Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν η έκρηξη θα έχει επίπτωση στην παραγωγή. Στην πιο βιομηχανοποιημένη χώρα της Αφρικής λειτουργούν το τρέχον διάστημα έξι διυλιστήρια, τέσσερα από τα οποία επεξεργάζονται αργό πετρέλαιο και τα υπόλοιπα δύο συνθετικά καύσιμα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share