Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Άλλοι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν για την επίθεση στη Βιέννη

Οι αρχές θα ζητήσουν δικαστική εντολή για να θέσουν υπό προσωρινή κράτηση τον 26χρονο

20 Δεκεμβρίου 2020 12:57
Άλλοι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν για την επίθεση στη Βιέννη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας Αυστριακός αφγανικής καταγωγής, γενετικό υλικό του οποίου βρέθηκε στο όπλο που χρησιμοποίησε τζιχαντιστής για να σκοτώσει τέσσερις ανθρώπους τον περασμένο μήνα στη Βιέννη, συνελήφθη, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία της αυστριακής πρωτεύουσας.

Οι αρχές θα ζητήσουν δικαστική εντολή για να θέσουν υπό προσωρινή κράτηση για ανάκριση τον 26χρονο που συνελήφθη, διευκρίνισε εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Βιέννης, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα της εφημερίδας Krone. «Ίχνη του DNA του προσώπου αυτού βρέθηκαν στο όπλο» που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση, σημείωσε η ίδια.

Ο 20χρονος δράστης, ο οποίος χαρακτηρίστηκε από τις αυστριακές αρχές ως ισλαμιστής τρομοκράτης, έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της επίθεσης που διέπραξε στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας στις αρχές του Νοεμβρίου.

Οι αυστριακές αρχές έχουν ήδη συλλάβει 15 ανθρώπους σε σχέση με την επίθεση αυτή, ενώ οι αρμόδιες αρχές στη Γερμανία και την Ελβετία διεξάγουν επίσης έρευνα για πρόσωπα που υπάρχουν υποψίες ότι είχαν σχέσεις με τον δράστη.

Επίθεση στη Βιέννη: Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του δράστη - Ανακοίνωσε την επίθεση μέσω Instagram

Μεγάλο τρόμο έχουν προκαλέσει τα επεισόδια στη Βιέννη σχετικά με την επίθεση που έγινε με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση επτά θύματα με τη ζωή τους να βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο, όπως μετέδωσε σήμερα το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA επικαλούμενο εκπρόσωπο των υγειονομικών υπηρεσιών.

Συνολικά 17 θύματα της επίθεσης νοσηλεύονται, κυρίως με τραύματα από σφαίρες και κοψίματα, δήλωσε η εκπρόσωπος. Τα δέκα άτομα που φέρουν ελαφρότερα τραύματα βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, πρόσθεσε. Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης ήταν Τζιχαντιστής του ISIS όπου και ξεκίνησε την επίθεση με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετοί τραυματίες.

Στο μεταξύ, ο διευθυντής της εβδομαδιαίας αυστριακής εφημερίδας Falter, ο Φλοριάν Κλενκ, δήλωσε σήμερα πως ο ένοπλος που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε χθες, Δευτέρα, κατά την επίθεση στη Βιέννη ήταν ένας 20χρονος που είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στην αυστριακή πρωτεύουσα και ήταν γνωστός στις υπηρεσίες πληροφοριών επειδή ήταν ένας από τους 90 αυστριακούς ισλαμιστές που ήθελαν να ταξιδέψουν στη Συρία.

Το βίντεο παρακάτω περιέχει σκληρές εικόνες:

Ο Κούρτιν Σ. είχε «αλβανικές ρίζες», όμως οι γονείς του κατάγονταν από τη Βόρεια Μακεδονία, έγραψε ο Κλενκ στο Twitter, χωρίς να αναφέρει την πηγή της πληροφορίας αυτής. Η αστυνομία πίστευε πως δεν ήταν ικανός να σχεδιάσει επίθεση στη Βιέννη, πρόσθεσε ο Κλενκ, όπως μεταδίδουν Reuters και Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο μεταξύ, η γερμανική εφημερίδα Bild δημοσιεύει μια φωτογραφία, αναφέροντας πως ο ύποπτος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προχωρήσει στην επίθεση μέσω Instagram. Όπως αναφέρει, οι αρχές υποπτεύονται πως πρόκειται για τον ύποπτο που σκόρπισε τον τρόμο στη Βιέννη.

Η Γερμανία ενισχύει τους ελέγχους της στα γερμανοαυστριακά σύνορα

Εξάλλου ενισχυμένοι έλεγχοι τέθηκαν σε ισχύ στα σύνορα ανάμεσα στη Γερμανία και την Αυστρία μετά τη χθεσινοβραδινή επίθεση και στο πλαίσιό τους διεξάγονται σημαντικές έρευνες για υπόπτους.

Αυτοί οι μεθοριακοί έλεγχοι θεωρούνται «τακτική προτεραιότητα» από την ομοσπονδιακή αστυνομία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share