Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Βαρύ» πένθος: Πέθανε ο ηθοποιός Σπύρος Μισθός

Έγραψε ιστορία ως «Βεργίτσης» στο «Καλημέρα Ζωή»

20 Δεκεμβρίου 2020 12:34
«Βαρύ» πένθος: Πέθανε ο ηθοποιός Σπύρος Μισθός
Από Ραφαήλ Αλαγάς

«Βαρύ» είναι το πένθος στον καλλιτεχνικό κόσμο της Ελλάδας, αφού πέθανε ο «θρυλικός» ηθοποιός Σπύρος Μισθός, ο οποίος πρωταγωνίστησε στο «Καλημέρα Ζωή» και άφησε το δικό του στίγμα.

Την είδηση έφερε στο φως ο συνάδελφος και καλός του φίλος, Σπύρος Μπιμπίλας, με έναν έτερο ιστορικό ηθοποιό να φεύγει από τη ζωή.

«Με ένα πολύ άσχημο νέο ξεκινάει η Κυριακή… Τη νύχτα έφυγε από κοντά μας ο καλός μας συνάδελφος που τόσο πολύ είχαμε δουλέψει μαζί μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο , ο εκ των πρωταγωνιστών του Νίκου Φώσκολου ο Σπυρος Μισθος» σημείωσε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Πληροφορούμαστε ότι η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στα Γιάννενα. Καλο ταξίδι Σπυράκο μας» συμπλήρωσε.

Ο… Αστυνόμος Βεργίτσης που έγραψε ιστορία

Πολλοί τον θυμούνται, φυσικά, από τον ανεπανάληπτο ρόλο του στην καθημερινή σειρά «Καλημέρα Ζωή» του Νίκου Φώσκολου, εκεί όπου έπαιζε στο ρόλο του Αστυνόμου Βεργίτση.

Ο Βεργίτσης ήταν ο αντίζηλος του Στάθη Θεοχάρη, στον οποίο έπαιζε με «μυθικό» τρόπο ο Γιώργος Βασιλείου, που σαν «χτύπημα» της μοίρας είχε επίσης πεθάνει από καρκίνο. Συγκεκριμένα, οι δύο άνδρες τσακώνονταν συνέχεια για την καρδιά της Μαριάννας, συζύγου του Θεοχάρη, η οποία όμως είχε νωρίτερα μια κόρη με τον Βεργίτση. Παράλληλα, ο Θεοχάρης τον θεωρούσε ύποπτο, καθώς ήθελε να υπηρετήσει στην Αστυνομία παρά το γεγονός, ότι ήταν ευκατάστατος και… δεν είχε ιδιαίτερο λόγο να δουλεύει.

Πάντα, όμως, οι δυο τους κατάφερναν να συνεργάζονται καλά και, με τα χρόνια, ανέπτυξαν μια ιδιότυπη φιλία, που εκφράστηκε, όταν ο Θεοχάρης πέθανε, σε μια από τις πιο σπαρακτικές σκηνές στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης.

Η θλιβερή ενδοοικογενειακή διαμάχη

Δίχως τέλος ήταν, παράλληλα, η δικαστική διαμάχη του Σπύρου Μισθού με την πρώην σύζυγό του και μητέρα των δύο παιδιών του, με το όνομά του να βρίσκεται ξανά στα δικαστικά πινάκια, έπειτα από νέα μήνυση που είχε καταθέσει φέτος σε βάρος του η Δήμητρα Ακούρου.

Η ιστορία επαναλήφθηκε, καθώς η υπόθεση αφορούσε το αδίκημα της ενδοοικογενειακής απειλής, ακριβώς όπως πριν από περίπου δύο χρόνια, οπότε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων είχε αθωώσει τον γνωστό καλλιτέχνη για την ίδια κατηγορία. Όμως, η κόντρα δε σταμάτησε ανάμεσα στο πρώην ζευγάρι, που έζησε κάτω από την ίδια στέγη περισσότερα από δέκα χρόνια και απέκτησε δύο παιδιά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso», το 2019 η πρώην σύζυγος του ηθοποιού στράφηκε πάλι εναντίον του, με αποτέλεσμα η υπόθεση να οδηγηθεί ξανά στην αίθουσα του δικαστηρίου. Μόνο που αυτή τη φορά κατά την εκφώνηση της υπόθεσης από το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείου της Αθήνας κατηγορούμενος και μηνύτρια δεν έδωσαν το «παρών». Η έδρα ανέβαλε τη δίκη, κάνοντας δεκτή την εισαγγελική πρόταση, ενώ αποφάσισε την επιβολή προστίμου 150 ευρώ στη Δήμητρα Ακούρου για λιπομαρτυρία.

Θερμό επεισόδιο

Τον Μάρτιο του 2018 ο Σπύρος Μισθός κάθισε ξανά στο εδώλιο αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της ενδοοικογενειακής απειλής, έπειτα από μήνυση της πρώην συζύγου του Δήμητρας Ακούρου. Η υπόθεση αφορούσε ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ του πρώην ζευγαριού, λίγο μετά τη δικαστική δικαίωση του ηθοποιού αναφορικά με την επιμέλεια των παιδιών τους.

«Η Ακούρου ήταν σε κατάσταση μένους εναντίον μου, γιατί είχαν προκύψει δύο δικαστικές αποφάσεις τότε. Εχω πλέον τρεις δικαστικές αποφάσεις για την επιμέλεια των παιδιών. Τα παιδιά είναι 12 και 6 ετών σήμερα. Δεν την απείλησα, δεν την έβρισα. Είχα πάρει την επιμέλεια και μετακομίσαμε με τα παιδιά στην Πετρούπολη» είχε αναφέρει τότε στην απολογία του ο Σπύρος Μισθός.

Ο ηθοποιός εξήγησε γιατί η κατάσταση μεταξύ τους ήταν τεταμένη. «Είχε έρθει να πάρει τα παιδιά. Εγώ έμαθα ότι πήγε βόλτα τα παιδιά με τον… γκόμενο και παραφέρθηκα. Ομως, δεν τη χτύπησα ποτέ και δεν την απείλησα ποτέ. Ισως να έβρισα εκείνη τη στιγμή, αλλά ποτέ δεν απείλησα» είχε υποστηρίξει, τονίζοντας πως δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο μπροστά στα παιδιά τους. Ούτε εκείνη τη φορά είχε εμφανιστεί η Δήμητρα Ακούρου στο δικαστήριο, που απάλλαξε λόγω αμφιβολιών τον 60χρονο ηθοποιό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share