Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Πάρτι 50 ατόμων στον Άλιμο - Σε προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ

Απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου

20 Δεκεμβρίου 2020 09:51
Κορωνοϊός: Πάρτι 50 ατόμων στον Άλιμο - Σε προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ομάδα νεαρών στον Άλιμο επιχείρησε να στήσει υπαίθριο πάρτι, πάρα το lockdown που έχουμε στη χώρα μας λόγω του κορωνοϊού, το βράδυ του Σαββάτου.

Ωστόσο ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, που είχαν την πληροφορία ότι 50 με 100 νεαρά άτομα είχαν συγκεντρωθεί στον λόφο Πανί, έσπευσαν στο σημείο.

Η παρουσία της Αστυνομίας στο σημείο προκάλεσε τον εκνευρισμό των συγκεντρωμένων, οι οποίοι πέταξαν πέτρες και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 15 προσαγωγές ενώ «έκοψε» αρκετά πρόστιμα ύψους 300 ευρώ.

Παρά το γεγονός ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 901 κρούσματα κορωνοϊού, 58 θανάτους και 534 διασωληνωμένους, αυτό φαίνεται πώς δεν πτόησε τους νεαρούς να οργανώσουν το πάρτι τους.

Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» των ειδικών για τις γιορτές υπό τον φόβο νέας «έκρηξης»

Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έρχονται και, μαζί, υπάρχει ο φόβος νέας «έκρηξης» του κορωνοϊού στην χώρα, με τους ειδικούς να ζητούν προσοχή και να χτυπούν από τώρα το «καμπανάκι», ώστε να μην εκτραχυνθεί η κατάσταση μόλις μια στιγμή πριν από τα εμβόλια.

Παρά τη σταθεροποίηση των κρουσμάτων, το ιικό φορτίο παραμένει υψηλό και υπάρχει ο κίνδυνος υπερμετάδοσης στη διάρκεια εορταστικών συγκεντρώσεων, τη στιγμή που κυκλοφορεί μια υπέροχη είδηση από το Κιλκίς με ηλικιωμένη που νίκησε τον ιό.

Την ίδια στιγμή, προβληματισμό προκαλούν οι εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν χθες (19/12) στο Σύνταγμα παρά το lockdown και τα μέτρα που είναι σε ισχύ για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού.

Το γιορτινό κλίμα, ο στολισμός στο κέντρο της Αθήνας αλλά και η κούραση από τις αλλεπάλληλες εβδομάδες περιορισμού και απαγορεύσεων φαίνεται πως οδήγησε σε χαλάρωση μια μερίδα των πολιτών που βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, υπάρχει πανελλαδικά μία αποκλιμάκωση, αλλά κάποιες περιοχές δημιουργούν ανησυχία. «Καλό είναι να μείνουμε μέσα μέχρι 20 Ιανουαρίου», τόνισε μεταξύ άλλων.

Οι περιοχές αυτές, εκτός από τη Δυτική Αττική και την Κοζάνη που είναι ήδη σε σκληρό lockdown, είναι επίσης οι: Καρδίτσα, Μαγνησία, Χίος, Αχαΐα, Θάσος και Λάρισα. Σύμφωνα με τον καθηγητή χρειάζονται προσοχή αυτές οι περιοχές, ενώ δεν απέκλεισε πιθανότητα αναζωπύρωσης μετά τα Χριστούγεννα.

«Η περίοδος η δύσκολη είναι ακριβώς μετά τα Χριστούγεννα όπου ο καιρός θα είναι και χειρότερος. Αυτό δεν βοηθάει καθόλου, Αυξάνει την μεταδοτικότητα του ιού» σημείωσε ο καθηγητής.

«Πολύ συντηρητικοί στις επαφές μας»

Ιδιαίτερη προσοχή συνέστησε και ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας του LSE Ηλίας Μόσιαλος, που σημείωσε ότι οι εξελίξεις του Ιανουαρίου θα εξαρτηθούν από την εφαρμογή των μέτρων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μόσιαλος κάλεσε τους πολίτες να είναι πολύ συντηρητικοί, με την κάθε οικογένεια να είναι μόνη της, «εκτός αν υπάρχει ένας μοναχικός φίλος μας ή μια γιαγιά ή ένας παππούς μας να περάσει τις γιορτές μαζί μας», είπε.

Και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο Star τόνισε ότι πρέπει να αποφευχθούν οι συνωστισμοί. Απαντώντας στην ερώτηση γιατί τρομάζει τους ειδικούς το ρεβεγιόν είπε συγκεντρώσεις ανά δύο οικογενειών σε διαφορετικές ημέρες είναι επικίνδυνες.

«Μπαίνοντας βγαίνοντας στα σπίτια θα μεταδοθεί ο ιός εκεί που δεν υπάρχει», είπε και πρόσθεσε ότι αν και η κυκλοφορία είναι μικρότερη απ’ ότι πριν μερικές εβδομάδες, παραμένει υψηλή, και δεν υπάρχουν περιθώρια στα νοσοκομεία καθώς οι εντατικές είναι πλήρεις.

Κατηγορηματικός στο συγκεκριμένο ζήτημα ήταν και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για ρεβεγιόν. Αντίθετα, 9 περιοχές βρίσκονται πολύ κοντά σε σκληρό lockdown.

«Δεν υπάρχουν ρεβεγιόν πρέπει να γίνει αντιληπτό αυτό. Η κατάσταση είναι κρίσιμη και αν παρατηρηθεί ή αξιολογηθεί ότι γίνεται προσπάθεια κατάχρησης ή πέσουν στην αντίληψή μας φαινόμενα που αντιμετωπίσαμε στο παρελθόν προετοιμασίας καταστάσεων εκτός τήρησης μέτρων τα οποία έχουν κοστίσει ανθρώπινες ζωές, προφανώς θα επανεξεταστεί κάθε μέτρο όπως άλλωστε γίνεται σε όλη την πορεία της πανδημίας» προειδοποίησε ο κ. Χαρδαλιάς, υπογραμμίζοντας ότι «για 3, 4, 5 ώρες γιορτινού ξεφαντώματος χωρίς μέτρα ας μην στείλουμε αγαπημένους μας ανθρώπους στο νοσοκομείο».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share