Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καιρός σήμερα: Συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται από βροχές αρκετές περιοχές - Πού θα είναι πιο έντονες

Αναλυτική πρόγνωση

20 Δεκεμβρίου 2020 07:11
Καιρός σήμερα: Συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται από βροχές αρκετές περιοχές - Πού θα είναι πιο έντονες
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Καιρός σήμερα: Οι καιρικές συνθήκες δε θα είναι ιδανικές ούτε για την Κυριακή (20/12) σε αρκετές περιοχές της χώρας, οι οποίες θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται και, σε ορισμένες εξ αυτών, τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα εκδηλωθούν την Κυριακή στην κεντρική Μακεδονία, στην ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες, στα νησιά του Ιονίου, και πιθανώς στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια. Στο Ιόνιο από αργά το βράδυ θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα κατά τόπους θα είναι περιορισμένη, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου τις πρωινές ώρες θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα δυτικά και βόρειοι-βορειοανατολικοί στα ανατολικά, με ένταση 3 με 5 μποφόρ, από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να ζητά ιδιαίτερη προσοχή.

Στην σεισμόπληκτη Σάμο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικα΄5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Η ορατότητα κατά τόπους θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς άνεμοι και από το απόγευμα ανατολικοί-νοτιοανατολικοί άνεμοι, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές στην κεντρική Μακεδονία και από το βράδυ στη δυτική Μακεδονία. Η ορατότητα κατά τόπους θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς άνεμοι. Στα ανατολικά θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, όπου από αργά το βράδυ θα σημειωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα κατά τόπους θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοανατολικοί, 3 με 4 και στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Από το βράδυ στο νότιο Ιόνιο τοπικά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και πιθανώς στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Η ορατότητα κατά τόπους θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές – βορειοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα τμήματα. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και από το βράδυ στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share