Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

Κορωνοϊός: Ένταση από τους υγειονομικούς - Τι συμβαίνει με τους εμβολιασμούς τους

Τι είπαν όσοι δουλεύουν στα νοσοκομεία

19 Δεκεμβρίου 2020 20:58
Κορωνοϊός: Ένταση από τους υγειονομικούς - Τι συμβαίνει με τους εμβολιασμούς τους
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό είναι τραγική στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να γίνονται αρκετές προσπάθειες για την εξάλειψη του όσο αναμένουμε το εμβόλιο για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες. Επίσης η Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε τις ημερομηνίες που ξεκινούν οι εμβολιασμοί και σε τι κατάσταση βρίσκονται οι προετοιμασίες.

Συγκεκριμένα επικρατεί μία ένταση με τους υγειονομικούς σχετικά με τον εμβολιασμό τους διότι νέα στοιχεία ήρθαν στο "φως" μέσα από ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.

Αρκετοί υγειονομικοί έχουν έρθει σε ένταση σχετικά με τον εμβολιασμό τους.

Αναλυτικά τι έγινε με τους υγειονομικούς

Οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με το πλάνο της κυβέρνησης, ωστόσο -όπως προκύπτει από τα στοιχεία 12 δημόσιων νοσοκομείων που προβλήθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1- το ποσοστό των υγειονομικών που δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο είναι πολύ υψηλό.

Ενδεικτικά, στο νοσοκομείο της Λειβαδιάς, το 36,42% λέει ότι θα κάνει το εμβόλιο του κορωνοϊού, ενώ το 61,81% δηλώνει αρνητικό. Στην Καρδίτσα, τα ποσοστά είναι 41,59% και 58,41% αντίστοιχα. Το χαμηλότερο ποσοστό υγειονομικών που δήλωσαν θετικοί στο να εμβολιαστούν εμφανίζεται στο νοσοκομείο της Λάρισας και είναι 22,93%.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1

Κορωνοϊός - Lockdown: Πρέπει να συνεχιστούν οι θυσίες για 1 με 2 μήνες - Τι θα γίνει με τα σχολεία

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό συνεχίζεται να είναι δύσκολη στην Ελλάδα με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να κάνει ότι μπορεί ώστε να εξαλειφθεί όσο το πιο δυνατόν γίνεται ο ιός όπου και ήδη έχει ξεκινήσει με την Κοζάνη να τίθεται από σήμερα Σάββατο 19 Δεκεμβρίου σε σκληρό lockdown.

Συγκεκριμένα μιλώντας στο Open ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος είπε ότι αυτές οι γιορτές πρέπει να είναι τελείως οικογενειακές ενώ πρόσθεσε πως θα πρέπει για ακόμη δυο μήνες να τηρούμε τα μέτρα για να έρθει το τέλος της πανδημίας.

Ο Χαράλαμπος Γώγος ανέφερε για το ότι πρέπει να γίνει υπομονή για το lockdown.

Όσα ανέφερε ο Χαράλαμπος Γώγος

«Ας μην χρησιμοποιούμε τη λέξη ρεβεγιόν. Δεν πρέπει να υπάρχει γενικώς συσσώρευση κόσμου. Στους κλειστούς χώρους είναι πρόβλημα η συσσώρευση. Σε ένα κλειστό χώρο, ακόμη και ένας θετικός και με μάσκα θα το μεταδώσει. Είναι υπερμεταδότης», τόνισε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε πως «πρέπει να συνεχιστούν οι θυσίες. Πραγματικά υπολογίζουμε ότι θα είναι για 1-2 μήνες».

Όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας τόνισε ότι «υπάρχει μία μικρή αλλά δειλή βελτίωση, υπάρχουν όμως δεκάδες χιλιάδες ενεργά κρούσματα», ενώ για τα σχολεία τόνισε πως αν μέχρι τις 7 Ιανουαρίου είναι καλύτεροι οι δείκτες πιθανόν να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία: «Είμαστε επιφυλακτικοί. Μετά θα σκεφτούμε για γυμνάσια και λύκεια».

Δείτε αναλυτικά όσα είπε

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share