Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021

Κορωνοϊός: Σε "ρυθμούς" lockdown η Αυστραλία - Ποια μέρη έκλεισαν

Ποιος ο λόγος

19 Δεκεμβρίου 2020 13:08
Κορωνοϊός: Σε
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο γίνεται όλο και πιο δύσκολη με αποτέλεσμα ο κόσμος να κάνει ότι μπορεί ώστε να προστατευθεί από τον ιό μέχρι να εγκριθεί και το εμβόλιο. Επίσης αυτές είναι οι "κόκκινες" περιοχές που απειλούνται με σκληρό lockdown.

Συγκεκριμένα από ότι φαίνεται σειρά με lockdown έχει και η Αυστραλία όπου σήμερα Σάββατο 19 Δεκεμβρίου ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης τέθηκαν σε σκληρό lockdown περίπου 250.000 άνθρωποι στα προάστια των βόρειων παραλιών του Σίδνεϊ.

Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου αναμένεται να ανακοινώσουν οι αρχές αν περαιτέρω περιορισμοί θα επιβληθούν και στο υπόλοιπο Σίδνεϊ, την πολυπληθέστερη πόλη της Αυστραλίας.

Όσα δήλωσε η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας

“Θέλω να το καταστήσω σαφές αυτό, να πω στο ευρύτερο Σίδνεϊ, σας παρακαλώ πολύ να μην βγείτε απόψε ή τις επόμενες λίγες ημέρες εκτός κι αν πρέπει πραγματικά να το κάνετε”, δήλωσε η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Γκλάντις Μπερετζικλιάν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.

Τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στα βόρεια παράκτια προάστια του Σίδνεϊ ανέρχονται τώρα σε 39, με δύο επιπρόσθετες περιπτώσεις να τελούν ακόμη υπό διερεύνηση. Πριν από μόλις δύο ημέρες τα κρούσματα ανέρχονταν σε 5, ενώ οι αρχές δεν γνωρίζουν ακόμη την προέλευση του ξεσπάσματος αυτού του ιού και εξετάσεις του γονιδιώματος που έγιναν υποδεικνύουν ότι πρόκειται για στέλεχος από τις ΗΠΑ.

Η Ασυστραλία σιγά σιγά μπαίνει σε lockdown για να σταματήσει τη διασπορά του ιού.

Η Αυστραλία έχει αποτρέψει σε μεγάλο βαθμό τις καταστροφικές συνέπειες της πανδημίας της COVID-19 χάρη στο κλείσιμο των διεθνών συνόρων, σε lockdown, στην υποβολή του πληθυσμού σε ευρεία κλίμακα σε διαγνωστικά τεστ για τον νέο κορωνοϊό και στα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Μέχρι στιγμής έχει καταγράψει συνολικά περίπου 28.100 κρούσματα.

Σε ποια μέρη έχουν εντοπιστεί τα περισσότερα κρούσματα

Ως αυτήν την εβδομάδα, η Αυστραλία για δύο εβδομάδες δεν είχε καταγράψει κανένα κρούσμα εγχώριας μετάδοσης και είχε άρει την πλειονότητα των περιορισμών που είχε επιβάλλει προηγουμένως για την αναχαίτιση της επιδημίας, ενόψει των Χριστουγέννων. Ωστόσο η συρροή κρουσμάτων που εντοπίστηκε στο Σίδνεϊ ώθησε τις πολιτείες και τα εδάφη να επιβάλλουν εκ νέου περιορισμούς στα σύνορα, προκαλώντας χάος στα σχέδια που είχαν να ταξιδέψουν χιλιάδες άνθρωποι.

Το lockdown στην περιοχή των προαστίων των βόρειων παραλιών του Σίδνεϊ προβλέπει ότι οι κάτοικοί της θα επιτρέπεται να βγουν από το σπίτι τους μόνον για 4 βασικούς λόγους: να αγοράσουν τρόφιμα, να πάνε στη δουλειά τους, για θέματα υγείας ή για να επισκεφθούν έναν απομονωμένο συγγενή.

Για να σταματήσει τη διασπορά του ιού μπαίνει σιγά σιγά σε lockdown η Αυστραλία.

Οι αρχές έχουν εντοπίσει δύο κλαμπ στην παραλία Άβαλον ως αρχικές τοποθεσίες μετάδοσης όσον αφορά τη συρροή αυτή κρουσμάτων, αλλά έχουν υποδείξει περισσότερους από 30 πιθανούς δευτερεύοντες τόπους μετάδοσης, οι οποίοι εκτείνονται ως τις παραλίες Μπόντι και Κρονούλα στα ανατολικά και νότια της πόλης.

Χθες Παρασκευή έγιναν περισσότερα από 12.000 διαγνωστικά τεστ ενώ και σήμερα άνθρωποι περιμένουν για ώρες στην ουρά για να εξεταστούν. “Η κοινότητα ανταποκρίνεται με τον τρόπο που περιμένουμε από αυτήν”, δήλωσε ο αναπληρωτής αρχίατρος της Αυστραλίας Πολ Κέλι.

Οι μεγάλες δημόσιες εγκαταστάσεις στην περιοχή αυτή, όπως πισίνες, οργανωμένες παραλίες και παιδικές χαρές, έχουν κλείσει ενώ απαγορεύτηκαν οι επισκέψεις στους οίκους ευγηρίας. Πολλά εστιατόρια, καφέ και 14 ξενοδοχεία στην περιοχή έκλεισαν οικειοθελώς αυτό το σαββατοκύριακο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share