Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Αυτές οι περιοχές της Αττικής βρίσκονται σε συναγερμό

Πού σημειώνονται τα περισσότερα κρούσματα;

19 Δεκεμβρίου 2020 08:41
Κορωνοϊός: Αυτές οι περιοχές της Αττικής βρίσκονται σε συναγερμό
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο κορωνοϊός συνεχίζει την εξάπλωσή του στην χώρα, αν και τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα φέρνουν μερική αισιοδοξία, με την Αττική όμως να βρίσκεται ακόμη σε συναγερμό και τους κατοίκους ορισμένων περιοχών να χρειάζεται να κάνουν περαιτέρω προσοχή.

Όπως αναφέρουν τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ, η Αττική κατέγραψε 262 κρούσματα κορωνοϊού, ενώ «στο κόκκινο» συνεχίζεται να βρίσκεται η δυτική Αττική, η οποία έχει μπει σε καθεστώς πιο σκληρού απαγορευτικού.

Σύμφωνα με το Star, στο κέντρο της Αθήνας, όπου εντάσσονται Πατήσια, Κυψέλη, Βύρωνας, Γαλάτσι και Ζωγράφου, καταγράφηκαν 51 κρούσματα κορωνοϊού, 16 λιγότερα από την Πέμπτη, όποτε καταγράφηκαν 67.

Στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας καταγράφηκαν 48 νέα κρούσματα του ιού, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από τον χθεσινό. Στο «κόκκινο» εξακολουθεί να βρίσκεται η δυτική Αττική, δηλαδή στις περιοχές που επιβλήθηκε το σκληρότερο lockdown, καταγράφηκαν 79 νέα κρούσματα.

Στην ανατολική Αττική δεν παρατηρήθηκε κάποια αξιωσημείωτη μεταβολή σε σχέση με χθες, καθώς σημειώθηκαν 27 νέα κρούσματα. Στα νότια προάστια, όπου εντάσσονται η Καλλιθέα και ο Άλιμος μέχρι και το Φάληρο, Ελληνικό και Γλυφάδα, σημειώθηκαν 22 κρούσματα.

Στον Πειραιά καταγράφηκαν μόλις νέα 18 κρούσματα, παρατηρήθηκε δηλαδή βελτίωση σε σχέση με την Πέμπτη, που ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 30.

Τότε θα εμβολιαστούν Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει πως θα ήταν από τους πρώτους, που θα έκαναν το εμβόλιο του κορωνοϊού, με την ημερομηνία, όπου θα εμβολιαστεί με τη σύζυγό του, Μαρέβα, να «κλειδώνει».

Σύμφωνα με το Star, ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί στις 28 Δεκεμβρίου on camera στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Με αυτή την κίνηση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα στείλει το μήνυμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και μπορούν να εμβολιαστούν όσοι έχουν επιφυλάξεις. Σημειώνεται πως πριν από τον πρωθυπουργό θα έχει εμβολιαστεί ο Δημήτρης Πιστόλας, ο διευθυντής της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Ευαγγελισμού.

«Προσπαθώ τις περισσότερες φορές να σταθώ ως σκληρός επαγγελματίας προκειμένου να αντέξεις και να δώσεις κουράγιο. Ψυχικά μέσα μου έχω λυγίσει. Στεκόμαστε στα πόδια για να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας» δήλωσε στο Star ο Δημήτρης Πιστόλας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share