Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Προειδοποίηση ΕΟΦ: Ανακαλούνται αντισηπτικά μαντηλάκια

Προσοχή!

18 Δεκεμβρίου 2020 14:31
Προειδοποίηση ΕΟΦ: Ανακαλούνται αντισηπτικά μαντηλάκια
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Έκτακτη ανακοίνωση εξέδωσε ο ΕΟΦ καθώς προχώρησε στην ανάκληση των αντισηπτικών μαντηλιών Activemed καθώς το προϊόν δεν διαθέτει την προβλεπόμενη από τον Οργανισμό άδεια.

Η εταιρεία HOTEL WARE HELLAS A.E.B.E., που διαθέτει το συγκεκριμένο προϊόν στην αγορά, οφείλει να το αποσύρει μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Παράλληλα χθες ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων εξέδωσε προειδοποίηση για τις μάσκες και συγκεκριμένα για το ποιες είναι μόνο για ενήλικες και όχι για πάνω από 5 ώρες

Η απόφαση αναφέρει:

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του βιοκτόνου Activemed-αντισηπτικά μαντηλάκια, διότι δεν διαθέτει την προβλεπόμενη από τον ΕΟΦ άδεια κυκλοφορίας.

Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Η εταιρεία HOTEL WARE HELLAS A.E.B.E., που διαθέτει το συγκεκριμένο προϊόν στην αγορά,οφείλεινα τοαποσύρειμέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τα σχετικά παραστατικά τίθενται υπόψη του ΕΟΦ.

Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστό αντιβιοτικό

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) γνωστοποιεί την απόφασή του να ανακαλέσει από την κυκλοφορία ένα γνωστό αντιβιοτικό. Επίσης, πριν λίγες μέρες ο ΕΟΦ προχώρησε στην ανάκληση αντισηπτικού χεριών από την αγορά

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΕΟΦ, η ανάκληση αποφασίστηκε «λόγω αποτελεσμάτων εκτός προδιαγραφών στις δοκιμές στειρότητας που πραγματοποιήθηκαν».

Η ανάκληση αφορά ορισμένες παρτίδες από το αντιβιοτικό ZERBAXA® PD.C.SO.IN (1+0.5)G/VIAL., το οποίο είναι σε μορφή ενέσιμης σκόνης, για διάλυση και έγχυση ενδοφλεβίως.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για το αντιβιοτικό ZERBAXA:

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλεί γνωστή βρεφική κρέμα

Ο ΕΟΦ προχωρά στην ανάκληση της παρτίδας 01960291R του προϊόντος βρεφική κρέμα NESTLE SINLAC 6×500g μετά από ενημέρωση της υπεύθυνης εταιρείας ότι ανιχνεύτηκε κάδμιο σε επίπεδα μεγαλύτερα του ευρωπαϊκού ορίου (κατά μέσο όρο 0,087ppm έναντι 0,04ppm). Επίσης υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες είχε προχωρήσει στην ανάκληση μία γνωστής οδοντόκρεμας.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας με σκοπό να ενισχύσει και την εθελοντική ανάκληση της εταιρείας NESTLE ΕΛΛΑΣ Α.Ε. Η εταιρεία NESTLE ΕΛΛΑΣ Α.Ε. οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της και να αποσύρει τη συγκεκριμένη παρτίδα από την αγορά.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share