Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

HΠΑ: Ισχυρή χιονοθύελλα "χτύπησε" τις Πολιτείες - Καλύφθηκε η Νέα Υόρκη

Έγιναν σοβαρές ζημιές

18 Δεκεμβρίου 2020 12:49
HΠΑ: Ισχυρή χιονοθύελλα
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Μία ισχυρή χιονοθύελλα έπληξε τις ΗΠΑ την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου και συγκεκριμένα τη Νέα Υόρκη όπου οι πολίτες ξύπνησαν για να αντικρίσουν ότι η πόλη τους είχε "ντυθεί" για τα καλά στα λευκά. Παράλληλα στην Κύπρο πριν λίγες μέρες σημειώθηκε μία ισχυρή κακοκαιρία όπου είχε και έναν μεγάλο ανεμοστρόβιλο.

Συγκεκριμένα επί 24 ώρες η χιονοθύελλα έπληττε αρκετές Πολιτείες στην Αμερική, με τα σύννεφα να διαλύονταν σταδιακά από το μεσημέρι της Πέμπτης 17 Δεκεμβρίου. Απίστευτο είναι το γεγονός ότι το χιόνι κατάφερε να ξεπεράσει το ένα μέτρο σε ορισμένες περιοχές, στα βόρεια της Πολιτείας της Νέας Υόρκης. Ενώ σε κάποιες άλλες περιοχές αυτό δεν συνέβη με αποτέλεσμα το χιόνι να μην ξεπερνά τα 10 με 20 εκατοστά.

Τραγωδίες από την ισχυρή χιονοθύελλα

Η χιονοθύελλα όμως έφερε και κάποια δυσάρεστα περιστατικά εκτός από χιόνι όπου τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, οι περισσότεροι σε κάποιο από τα χιλιάδες τροχαία ατυχήματα που σημειώθηκαν στην περιοχή.

Οι αμερικανικές αρχές διαβεβαίωσαν ότι η θύελλα δεν επηρεάζει τη διανομή των εμβολίων για την Covid-19 που ξεκίνησε από το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Στα λευκά 'ντύθηκε' η Νέα Υόρκη έπειτα από μία ισχυρή χιονοθύελλα.

Ώρες παιχνιδιού με το χιόνι

Στη Νέα Υόρκη, τα εκχιονιστικά άνοιγαν τις λεωφόρους της πόλης ενώ θυρωροί και επιστάτες κτιρίων καθάριζαν τα πεζοδρόμια. Στο Σέντραλ Παρκ, τον πνεύμονα του Μανχάταν, από νωρίς το πρωί κάποιοι τολμηροί βγήκαν να κάνουν σκι, επωφελούμενοι από το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά εδώ και μια πενταετία που πέφτει τόσο χιόνι στην πόλη.

«Είναι κάτι το μαγικό. Σηκώνομαι, διασχίζω τον δρόμο και κάνω σκι», είπε ο Πολ Χουζάρσκι.

Στα νότια του Μητροπολιτικού Μουσείου, το Σάιπρες Χιλ είχε γεμίσει με οικογένειες με μικρά παιδιά που διασκέδαζαν με το χιόνι. «Είναι ένα ωραίο διάλειμμα να μπορείς να βγεις έξω και να ασχοληθείς με μια δραστηριότητα. Αυτή την περίοδο, με την πανδημία, δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα», είπε ένας πατέρας, ο Τζον Γουίλκοξ, που έπαιζε στο χιόνι με τον 10χρονο γιο του.

Τα περισσότερα παιδιά πάντως αναγκάστηκαν να μείνουν στο σπίτι: τα σχολεία τους είναι κλειστά, αλλά η τηλεκπαίδευση συνεχίζεται κανονικά.

Δείτε το βίντεο με την ισχυρή χιονοθύελλα

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share