Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Σε αυτές τις περιοχές γίνονται rapid test

Σε ποιες μπορείτε να πάτε

18 Δεκεμβρίου 2020 12:01
Κορωνοϊός: Σε αυτές τις περιοχές γίνονται rapid test

Συνεχίζεται η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα με τα μέτρα να γίνονται όλο και πιο σκληρά ώστε να μειωθεί η διασπορά του όπως έγινε και στη Δυτική Αττική όπου σήμερα Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου έχει ξεκινήσει ένα σκληρό τοπικό lockdown.

Ο κόσμος μπορεί να αποφύγει να κολλήσει τον κορωνοϊό ακολουθώντας τα μέτρα ή αν θέλει να δει αν έχει νοσήσει μπορεί να πάει στα ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν αρκετά rapid test.

Σε αυτές τις περιοχές βρίσκονται τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ

  • ΠΕ Βόρειου Τομέα: Δήμος Γέρακα-Παλλήνης, Ιθάκης 12 Δημαρχείο Γέρακα, 10:00-15:00
  • ΠΕ Νότιου Τομέα Αθηνών: Δήμος Αλίμου, Καλαμακίου και Ποσειδώνος (δημοτικό parking στο ύψος της πεζογέφυρας), 10:00-15:00
  • ΠΕ Μοσχάτου-Ταύρου: Μαραθώνος & Χρυστόμου Σμύρνης (δημοτικό parking), 10:00-15:00
  • ΠΕ Θεσσαλονίκης: Ποσειδώνιο, 10:00-14:00
  • ΠΕ Θεσσαλονίκης: Καυτατζόγλειο, 10:00-14:00
  • ΠΕ Εύβοιας: Κων/νου Καραμανλή 10, Αμάρυνθος, 10:00-14:00
  • ΠΕ Καλύμνου: Χώρα Καλύμνου, 10:00-14:00
  • ΠΕ Κέρκυρας: Αλυκές, 10:00-14:00
  • ΠΕ Λευκάδας: Θεοδώρου Ν. Φλογαΐτη, 09:00-13:00
  • ΠΕ Μαγνησίας: Βελεστίνο Βόλου, 09:00-13:00
  • ΠΕ Μαγνησίας: Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου, 09:00-13:00
  • ΠΕ Ρόδου: Παστίδα Ρόδου, 11:30-15:00
  • ΠΕ Σποράδων: Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, 14:00-16:00
  • ΠΕ Φθιώτιδας: Μακρακώμη, 09:00-13:00
  • ΠΕ Φθιώτιδας: Σπερχειάδα, 09:00-13:00
  • ΠΕ Χανίων: Πλατεία Ελ. Βενιζέλου, Κίσσαμος, 10:00-14:00

Κορωνοϊός: Πιθανό ένα σκληρό lockdown στη Βόρεια Ελλάδα - Η κατάσταση που επικρατεί

Η κατάσταση του κορωνοϊού φαίνεται να είναι τραγική στην Ελλάδα με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να περνάει σε ποιο αυστηρά μέτρα με την Δυτική Αττική να είναι η πρώτη που θα μπαίνει από σήμερα Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου σε σκληρό lockdown με πιθανότητα να ακολουθήσει η Βόρεια Ελλάδα. Επίσης αυτές είναι οι ημερομηνίες που αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα.

Από σήμερα Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου η Δυτική Αττική μπαίνει σε ένα διαφορετικό κλίμα από την υπόλοιπη χώρα με αποτέλεσμα να τεθεί σε λειτουργία ένα πιο αυστηρό lockdown. Έτσι, από σήμερα το πρωί σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Μάνδρα επεκτείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί της επόμενης μέρας.

Επίσης, κλείνουν πλήρως το λιανεμπόριο – ακόμη και κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία και καταστήματα με click away – οι λαϊκές αγορές και οι εκκλησίες, ενώ θα διενεργούνται στοχευμένα rapid tests σε τακτική βάση στον πληθυσμό και τους εργαζομένους σε βιομηχανίες.

Πιθανό το σκληρό lockdown στη Βόρεια Ελλάδα

Στα πρόθυρα αντίστοιχων μέτρων, όμως, βρίσκονται και περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που παρουσιάζουν αντίστοιχες τάσεις. Η γενικότερη εικόνα, άλλωστε, είναι πως τα κρούσματα και η πίεση στο σύστημα υγείας δεν αποκλιμακώνονται με τους επιθυμητούς ρυθμούς και άρα δεν υπάρχει περιθώριο χαλάρωσης, μολονότι ο δείκτης θετικότητας βρέθηκε χθες στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο (3,4%). Η κατάσταση αναφέρεται έτσι κρίσιμη στην Κοζάνη, ενώ ανησυχητική κρίνεται και σε Κιλκίς, Πιερία, Ροδόπη, Ξάνθη, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Πέλλα και Λάρισα.

Έτσι, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό τα επόμενα 24ωρα να εφαρμοστεί το μοντέλο της Δυτικής Αττικής και σ’ αυτές τις περιοχές, ενώ, αντιθέτως, δεν φαίνεται να εξετάζεται η κατάργηση ή τροποποίηση του κανόνα για τα εννέα άτομα ανά σπίτι και τη μία συν μία οικογένεια τις γιορτές.

Όμως, ειδικοί και κυβέρνηση προειδοποιούν ότι η κρισιμότητα της κατάστασης δεν επιτρέπει ακροβασίες και καταχρήσεις του συγκεκριμένου μέτρου και γι’ αυτό εφιστούν την προσοχή των πολιτών και την αυστηρή τήρηση των μέτρων.

Σημειώνεται ότι το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί την Πέλλα και την Ημαθία, με την κίνησή του να έχει συμβολικό χαρακτήρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μεταβεί, άλλωστε, πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη, όπου επισκέφθηκε νοσοκομεία και συνομίλησε με γιατρούς και νοσηλευτές, καθώς και πολίτες και τοπικούς παράγοντες. Το ίδιο θα πράξει αύριο και μεθαύριο στις περιοχές της Μακεδονίας που θα επισκεφθεί, μεταφέροντας παράλληλα και ένα μήνυμα ελπίδας: αυτό του ερχομού του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share