Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κύκλωμα κοκαΐνης: Αυτοί είναι οι «επώνυμοι» πελάτες - Οι συνθηματικές λέξεις (Video)

Πάνω από 235 ονόματα στην ατζέντα της δίωξης - Στη λίστα γνωστοί τραγουδιστές, παρουσιαστές, αθλητές και επιχειρηματίες

18 Δεκεμβρίου 2020 07:41
Κύκλωμα κοκαΐνης: Αυτοί είναι οι «επώνυμοι» πελάτες  - Οι συνθηματικές λέξεις (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με το κύκλωμα που διακινούσε ποσότητες κοκαΐνης σε διάφορες περιοχές της Αττικής με παράδοση κατ’ οίκον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οργάνωση μετέφερε σε κατ’ οίκον παραδόσεις τα ναρκωτικά κρυμμένα σε κρύπτες αυτοκινήτων, ενώ τα μέλη της οργάνωσης είχαν «εταιρικά» τηλέφωνα προκειμένου να μπορούν να συνεννοούνται με τους πελάτες τους.

Από την επιχείρηση της αστυνομίας συνελήφθησαν έξι άτομα, τα οποία θα οδηγηθούν το πρωί της Παρασκευής στην Ευελπίδων.

Όπως ανακάλυψαν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών, το κύκλωμα κοκαΐνης πρόσφερε το προϊόν του σε γνωστά ονόματα της showbiz, τα οποία αναμένεται στο επόμενο χρονικό διάστημα να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βάιου Σύρρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η «καυτή» ατζέντα της δίωξης ναρκωτικών έχει στα χέρια της 235 άτομα με ονόματα, διευθύνσεις και ποσότητες κοκαΐνης που αγόραζαν, ενώ ερευνά την εμπλοκή ακόμη πεντακοσίων ατόμων. Η λίστα αφορά γνωστούς τραγουδιστές, γνωστούς παρουσιαστές, αθλητές, επιχειρηματίες, δικηγόρους, διαφημιστές, ακόμη και πρόσωπα που έχουν σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Η σπείρα έκανε ντελίβερι την κοκαΐνη στα σπίτια τους, από την Εκάλη, την Κηφισιά και το Κολωνάκι, μέχρι και σε παραθαλάσσιες βίλες στη Γλυφάδα, τη Βούλα και τη Βουλιαγμένη. Χρησιμοποιούσαν μάλιστα και κωδικούς για να παραπλανήσουν την αστυνομία.

Συνθηματικές λέξεις, όπως «ένα λεπτό», «δυο πίτα - γύρο» ή « ένα πακέτο τσιγάρα», για έρθει το ντελίβερι στο σπίτι. Όλοι οι επώνυμοι, αν και είναι χρήστες, θα κληθούν τις επόμενες μέρες να καταθέσουν για το κύκλωμα, καθώς εμφανίζονται στη δικογραφία.

Μάλιστα, δίπλα από το όνομά και το κινητό τους, στην ατζέντα υπήρχε και η παραγγελία που έκαναν κάθε φορά, πληρώνοντας από 70 έως 100 ευρώ, για να έχουν την κοκαΐνη έξω από την πόρτα του σπιτιού τους.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share