Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

Κορωνοϊός: Αυτές είναι οι πιθανές ημερομηνίες έναρξης των εμβολιασμών στην Ελλάδα

Πότε έρχεται στην χώρα μας;

17 Δεκεμβρίου 2020 21:38
Κορωνοϊός: Αυτές είναι οι πιθανές ημερομηνίες έναρξης των εμβολιασμών στην Ελλάδα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Το εμβόλιο του κορωνοϊού έρχεται στην χώρα μας αρκετά γρήγορα, όπως και για την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση, μιας και οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν ήδη στο τέλος του 2020.

Σύμφωνα με τα επικρατούντα σενάρια, δύο είναι οι πιθανότερες ημερομηνίες για την έναρξη των εμβολιασμών, είτε η Κυριακή 27, είτε η Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι από τους πρώτους που θα κάνουν το εμβόλιο στη χώρα μας, χωρίς να έχει γίνει γνωστό ακόμα αν αυτό θα γίνει την πρώτη ή τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Παρασκευή (18/12), ο Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε σύσκεψη για την υλοποίηση του σχεδίου για τον εμβολιασμό, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Στη σύσκεψη θα μετέχουν τα επιτελικά στελέχη που εμπλέκονται στο Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού, με συγκεκριμένη κατεύθυνση να υπάρχει για τον εμβολιασμό των παιδιών.

Όπως ανακοίνωσε χθες η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, οι 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούν «να ξεκινήσουν την ίδια ημέρα» τις εκστρατείες εμβολιασμού κατά της Covid-19, από την στιγμή που θα δοθεί το πράσινο φως της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής για το εμβόλιο που έχει αναπτυχθεί από τις Pfizer-BioNTech.

«Στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε όλη την ΕΕ», έγραψε η φον ντερ Λάιεν σήμερα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter.

Την ίδια ώρα ο CEO της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ανήρτησε απάντηση σε όσους υποστήριξαν ότι η εταιρεία έχει προβλήματα παραγωγής. «Η Pfizer δεν αντιμετωπίζει προβλήματα στην παραγωγή του εμβολίου κατά της νόσου COVID-19 και καμία αποστολή δεν έχει καθυστερήσει», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Άλμπερτ Μπουρλά.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share