Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αυτές τις ώρες θα επιτρέπεται η μετακίνηση ανήμερα και παραμονή Χριστουγέννων

Μεγάλη προσοχή!

17 Δεκεμβρίου 2020 08:46
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αυτές τις ώρες θα επιτρέπεται η μετακίνηση ανήμερα και παραμονή Χριστουγέννων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Την ώρα που τα κρούσματα στη χώρα μας έχουν σαφή πτωτική τάση κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι προσπαθούν να ισορροπήσουν στο τεντωμένο σκοινί των εορτών.

Αμφότεροι γνωρίζουν ότι αν ο κόσμος χαλαρώσει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, τότε το πισωγύρισμα που θα κάνουμε θα μας φέρει αντιμέτωπους με το τρίτο και πιθανότατα πιο σφοδρό κύμα της πανδημίας.

Γι’ αυτό περιθώρια εφησυχασμού δεν υπάρχουν. Πόσo μάλλον τώρα που μπαίνουμε στην τελική ευθεία, με το εμβόλιο να βρίσκεται προ των ευρωπαϊκών πυλών.

Έτσι, η σκέψη που υπήρχε στους κυβερνητικούς κύκλους για χαλάρωση των μέτρων και πιο συγκεκριμένα της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, φαίνεται ότι καίγεται ύστερα από τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων.

Η κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει επίσημα τις επόμενες μέρες ότι ανήμερα Χριστουγέννων και παραμονή οι πολίτες θα μπορούν να κυκλοφορούν έως τις 22:00. Η παράταση που ακουγόταν δεν θα ισχύσει τελικά και έτσι η απαγόρευση κυκλοφορίας 22:00-05:00 θα παραμείνει κανονικά.

Εκείνο που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα είναι ο κωδικός που θα στέλνει ο κόσμος για το ρεβεγιόν. Υπάρχει η σκέψη να δημιουργηθεί νέος κωδικός και οι πολίτες που ετοιμάζονται να επισκεφτούν συγγενικά πρόσωπα να δηλώνουν τη διεύθυνσή τους, όμως ακόμα δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση. Κάτι που θα συμβεί στο επόμενο διήμερο καθώς ο χρόνος πλέον πιέζει ασφυκτικά…

Απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά - Οι εξαιρέσεις

Καθώς πλησιάζουμε στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και ενώ έχει ήδη γίνει μερική άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό, αρκετοί ήταν οι πολίτες που ήλπιζαν πως έστω και την τελευταία στιγμή θα γίνει ελεύθερη η μετακίνηση εκτός νομού, ώστε να μπορέσουν να περάσουν τις γιορτινές ημέρες στα εξοχικά τους ή σε κάποιο χειμερινό θέρετρο.

Καθώς όμως τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν το επιτρέπουν, η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως η μετακίνηση από νομό σε νομό θα επιτρέπεται για τέσσερις συγκεκριμένες κατηγορίες, ενώ υπάρχει ανοιχτό «παράθυρο» και για τους φοιτητές που δεν πρόλαβαν να επιστρέψουν στον τόπο κατοικίας τους πριν από την επιβολή του νέου lockdown.

Οι 4 κατηγορίες για τις οποίες θα επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού, κατ' εξαίρεση, είναι οι εξής:

  • επιστροφή στη μόνιμη κατοικία
  • επανένωση οικογενειών
  • λόγοι υγείας
  • επαγγελματικοί λόγοι

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα κυβερνητικά μέτρα που εξήγγειλε ο Στέλιος Πέτσας, τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πολύ διαφορετικά, καθώς θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως και τις 05:00 και ανώτατο όριο 9 ατόμων από δύο οικογένειες στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share