Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022

Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστό αντιβιοτικό

Δείτε ποιο είναι και τι βρήκαν σε ορισμένες παρτίδες

17 Δεκεμβρίου 2020 07:56
Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστό αντιβιοτικό
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) γνωστοποιεί την απόφασή του να ανακαλέσει από την κυκλοφορία ένα γνωστό αντιβιοτικό. Επίσης, πριν λίγες μέρες ο ΕΟΦ προχώρησε στην ανάκληση αντισηπτικού χεριών από την αγορά

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΕΟΦ, η ανάκληση αποφασίστηκε «λόγω αποτελεσμάτων εκτός προδιαγραφών στις δοκιμές στειρότητας που πραγματοποιήθηκαν».

Η ανάκληση αφορά ορισμένες παρτίδες από το αντιβιοτικό ZERBAXA® PD.C.SO.IN (1+0.5)G/VIAL., το οποίο είναι σε μορφή ενέσιμης σκόνης, για διάλυση και έγχυση ενδοφλεβίως.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για το αντιβιοτικό ZERBAXA:

Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστό αντιβιοτικό

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλεί γνωστή βρεφική κρέμα

Ο ΕΟΦ προχωρά στην ανάκληση της παρτίδας 01960291R του προϊόντος βρεφική κρέμα NESTLE SINLAC 6×500g μετά από ενημέρωση της υπεύθυνης εταιρείας ότι ανιχνεύτηκε κάδμιο σε επίπεδα μεγαλύτερα του ευρωπαϊκού ορίου (κατά μέσο όρο 0,087ppm έναντι 0,04ppm). Επίσης υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες είχε προχωρήσει στην ανάκληση μία γνωστής οδοντόκρεμας.

undefined

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας με σκοπό να ενισχύσει και την εθελοντική ανάκληση της εταιρείας NESTLE ΕΛΛΑΣ Α.Ε. Η εταιρεία NESTLE ΕΛΛΑΣ Α.Ε. οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της και να αποσύρει τη συγκεκριμένη παρτίδα από την αγορά.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

ΕΟΦ: Ανακαλείται γνωστό φάρμακο για την υπέρταση

Μέσα από ανακοίνωση του ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων έκανε γνωστό ότι ανακαλεί την κυκλοφορία συγκεκριμένης παρτίδας ενός αντι-υπερτασικού φαρμάκου, επίσης πριν λίγο καιρό είχε βγάλει προειδοποίηση για ένα συγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής.

Συγκεκριμένα πρόκειται για παρτίδα από το φάρμακο NORMOLOSE TAB.50MG/TAB. BTx20 (Blister 2×10).

Ο ΕΟΦ μέσα από ανακοίνωση του ανακαλεί γνωστό φάρμακο που θεωρεί επικίνδυνο.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ

Την ανάκληση της παρτίδας 0009 του φαρμακευτικού προϊόντος NORMOLOSE TAB.50MG/TAB. BTx20 (Blister 2×10), λόγω του ότι ο κωδικός του barcode του προϊόντος δεν αντιστοιχεί στο δηλωμένο κωδικό της ετικέτας γνησιότητας (τονίζεται ότι η εν λόγω παρτίδα δεν φέρει κανένα ποιοτικό πρόβλημα).

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση που έχει ξεκινήσει η παραγωγός εταιρεία. Η εταιρεία ADELCO-ΧΡΩΜΑΤΟΥΡΓΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΑΦΩΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ Α.Ε., ως κάτοχος άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες του, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά. Χολαργός, 17/11/2020 Αρ. Πρωτ.: 114021/113818 2

Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share