Σάββατο, 08 Μαΐου 2021

Επιχείρηση "Ελευθερία": Πότε ξεκινά η καταγραφή των υγειονομικών που θα εμβολιαστούν πρώτοι

Πως θα λειτουργήσει το σχέδιο της κυβέρνησης

17 Δεκεμβρίου 2020 07:46
Επιχείρηση
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Με την πανδημία του κορωνοϊού να συνεχίζει να "χτυπάει" την Ελλάδα η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει ήδη να σχεδιάζει το πως θα γίνουν οι εμβολιασμοί αλλά και ποιοι θα τους κάνουν πρώτοι. Επίσης αυτό είναι το σενάριο για το αυστηρό σενάριο που προετοιμάζει η κυβέρνηση λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση σχεδιάζει την επιχείρηση "Eλευθερία" η οποία έχει να κάνει με το πως θα γίνουν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα αλλά και σε ποια σημεία θα μπορούν οι πολίτες να πάνε ώστε να το κάνουν. Επίσης εξετάζεται και το ενδεχόμενο ποιοι αναμένεται να κάνουν πρώτοι το εμβόλιο και ειδικά ποιοι έχουν προτεραιότητα για αυτό.

Ειδικότερα από σήμερα Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου το πρωί το υπουργείο Υγείας με τον ίδιο τον υπουργό Υγείας , την κυρία Θεοδωρίδου, τον project manager Μάριο Θεμιστοκλέους και τους λοιπούς συνεργάτες, θα επικοινωνήσει από τις 9 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα διαδοχικά με zoom, με τους Διοικητές, αναπληρωτές Διοικητές, Διευθυντές Νοσηλευτικής και Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας, όπως και γιατρούς, από τις 7 Υγειονομικές Περιφέρειες και όλα τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας, καθώς ξεκινάει η καταγραφή των υγειονομικών που θέλουν να εμβολιαστούν και θα μπουν άμεσα στις λίστες αυτές, ως πρώτη προτεραιότητα εμβολιασμού την αμέσως επόμενη χρονική στιγμή από αυτήν που θα έρθει το εμβόλιο στη χώρα.

Ξεκινάει σήμερα η καταγραφή των υγειονομικών που θα εμβολιασθούν πρώτοι.

Όσα διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε πως όταν «μιλάμε για υγειονομικούς και εργαζόμενους στα Νοσοκομεία, μιλάμε για όλο το προσωπικό. Δηλαδή και τους ιατρούς μας και τους νοσηλευτές μας και τους τραπεζοκόμους μας και τις καθαρίστριες που μπαίνουν μέσα στη ΜΕΘ και το διοικητικό προσωπικό και τη φύλαξη και όλους».

«Είναι πολύ σημαντικό οι υγειονομικοί μας να δώσουν το παράδειγμα σε όλη την ελληνική κοινωνία και να δείξουν το δρόμο σε όλους τους υπόλοιπους, σε μια διαδρομή των επόμενων μηνών που θα οδηγήσει στον εμβολιασμό της ελληνικής κοινωνίας» ανέφερε ο υπουργός Υγείας υπογραμμίζοντας πως θα υπάρξουν «με βάση το συμβολισμό και την ουσία επιφανείς προσωπικότητες, πρόσωπα, οι πολιτικοί αρχηγοί, και άλλοι, οι οποίοι θα εμβολιαστούν στην αρχή. Είναι θέμα συμβολισμού, θέμα αξίας και ουσίας».

Συνοψίζοντας, ο υπουργός ανέφερε πως «έχει έρθει η ώρα της αρχής του τέλους, της προσπάθειας μας να πάρουμε τις ζωές μας πίσω, να επιστρέψουμε σε μια μερική κανονικότητα. Θα ήθελα να πω ότι είναι υπέρτατο αγαθό το εμβόλιο και ο εμβολιασμός σε μια μάχη μηνών που έχουμε δώσει. Έχει φτάσει η ώρα. Ζητάω πρώτα από όλα από τους υγειονομικούς να επιδείξουν φρόνημα και να αποδείξουν ότι είναι παράδειγμα για όλους μας και πρότυπο για την κοινωνία και μετά όλους τους υπόλοιπους, όλους εμάς».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share