Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2021

75χρονη γιαγιά σε αναπηρική καρέκλα πέφτει από τις κυλιόμενες σκάλες - Η συνέχεια είναι τραγική (Video)

Δραματική ιστορία

17 Δεκεμβρίου 2020 07:15
75χρονη γιαγιά σε αναπηρική καρέκλα πέφτει από τις κυλιόμενες σκάλες - Η συνέχεια είναι τραγική (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μια οικογένεια έκανε μήνυση σε αεροπορική εταιρία, αφού μια ανάπηρη 75χρονη γιαγιά υπέστη μια πτώση σε μια κυλιόμενη σκάλα του αεροδρομίου του Πόρτλαντ τον Ιούνιο και αργότερα πέθανε.

Το βίντεο συνέλαβε τη στιγμή που η Μπερνίκι Κέκονα, που κάθονταν σε αναπηρική καρέκλα, έπεσε από την κυλιόμενη σκάλα και προσγειώθηκε με τη βαριά καρέκλα από πάνω της.

Μετά την πτήση της από τη Χαβάη που προσγειώθηκε στο Πόρτλαντ τον Ιούνιο, η οικογένεια είπε ότι είχε προσλάβει κάποιον για να προσέχει την 75χρονη. Τώρα, υποστηρίζουν ότι η αεροπορική εταιρεία και ο άνθρωπος αυτός, δεν παρείχαν την υπηρεσία όπως είχε υποσχεθεί.

Το παρακάτω βίντεο, ξεκινά με την 75χρονη γιαγιά να εμφανίζεται στην κορυφή μιας κυλιόμενης σκάλας, την οποία αργότερα δήλωσε ότι θεωρούσε ανελκυστήρα.

Μετά από περίπου 21 βήματα, το βίντεο δείχνει έναν άνδρα που βρίσκονταν στην αντίθετη πλευρά της κυλιόμενης σκάλας, να προσπαθεί να βοηθήσει την 75χρονη.

Η οικογένεια της λέει ότι υπέστη τραυματισμό στο κεφάλι και το στήθος της, ένα κόψιμο στον τένοντα και γρατζουνιές στο πρόσωπο. Ο δικηγόρος της οικογένειας λέει ότι η 75χρονη υπέστη συνεχή, σοβαρό πόνο κατά τους μήνες που ακολούθησαν μετά το περιστατικό.

Τον Σεπτέμβριο, η πληγή στον τένοντα μολύνθηκε τόσο, ώστε οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν το πόδι της κάτω από το γόνατο. Η αρτηριακή της πίεση δεν ανέκαμψε μετά την επέμβαση και η 75χρονη γιαγιά πέθανε την επόμενη μέρα. Ενώ, συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που δείχνουν τους τραυματισμούς μιας 98χρονης γιαγιάς, αφού της επιτέθηκε δύο φορές μέσα σε 30 λεπτά μια υπάλληλος γηροκομείου.

Η οικογένειά της, ζητά να αποζημιωθούν τα έξοδα που τους προέκυψαν μετά τη θανατηφόρο πτώση της. Ξόδεψαν περίπου 300.000 δολάρια σε ιατρικούς λογαριασμούς, για να θεραπεύσουν τους τραυματισμούς της μετά την πτώση.

Η Alaska Airlines ανέφερε ότι η έρευνα συνεχίζεται, αλλά «φαίνεται ότι η 75χρονη γιαγιά αρνήθηκε την συνεχόμενη βοήθεια στον τερματικό σταθμό και αποφάσισε να προχωρήσει μόνη της στη συνδεόμενη πτήση». Η εταιρεία λυπάται πολύ για το περιστατικό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share