Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά - Οι εξαιρέσεις

Ανοιχτό «παράθυρο» και για τους φοιτητές

16 Δεκεμβρίου 2020 17:37
Απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά - Οι εξαιρέσεις
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Καθώς πλησιάζουμε στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και ενώ έχει ήδη γίνει μερική άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό, αρκετοί ήταν οι πολίτες που ήλπιζαν πως έστω και την τελευταία στιγμή θα γίνει ελεύθερη η μετακίνηση εκτός νομού, ώστε να μπορέσουν να περάσουν τις γιορτινές ημέρες στα εξοχικά τους ή σε κάποιο χειμερινό θέρετρο.

Καθώς όμως τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν το επιτρέπουν, η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως η μετακίνηση από νομό σε νομό θα επιτρέπεται για τέσσερις συγκεκριμένες κατηγορίες, ενώ υπάρχει ανοιχτό «παράθυρο» και για τους φοιτητές που δεν πρόλαβαν να επιστρέψουν στον τόπο κατοικίας τους πριν από την επιβολή του νέου lockdown.

Οι 4 κατηγορίες για τις οποίες θα επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού, κατ' εξαίρεση, είναι οι εξής:

  • επιστροφή στη μόνιμη κατοικία
  • επανένωση οικογενειών
  • λόγοι υγείας
  • επαγγελματικοί λόγοι

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα κυβερνητικά μέτρα που εξήγγειλε ο Στέλιος Πέτσας, τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πολύ διαφορετικά, καθώς θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως και τις 05:00 και ανώτατο όριο 9 ατόμων από δύο οικογένειες στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Χριστούγεννα με 6, 9 και 10: Οι τρεις «μαγικοί» αριθμοί στο 13033 για το ρεβεγιόν!

13033: Διαφορετικές θα είναι οι φετινές γιορτές, καθώς τρεις «μαγικοί» αριθμοί έρχονται για να κρίνουν την έκβαση του χριστουγεννιάτικου και πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού.

Είναι οι αριθμοί 6,9 και 10.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, για τη μετάβαση στον τόπο εορτασμού του ρεβεγιόν, οι πολίτες, θα πρέπει να στείλουν SMS και τον κωδικό 6.

Παράλληλα, στα εορταστικά τραπέζια ο αριθμός των ατόμων δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα εννιά (9) από δύο οικογένειες.

Επιπλέον κυβέρνηση τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά θα ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 22:00 (10) το βράδυ.

Ο εφιάλτης των επιστημόνων

Με τον ιό να έχει «τρυπώσει» στα σπίτια, τα ρεβεγιόν είναι ο εφιάλτης των επιστημόνων που θεωρούν ακόμη και τα 9 άτομα πολλά, καλώντας έτσι τους πολίτες να κάνουν γιορτές αυστηρά οικογενειακά, ώστε να μην υπάρξουν σκηνές τρόμου τον Γενάρη.

Παράλληλα, μετά το άνοιγμα των κομμωτηρίων λύθηκε και η εξίσωση της περιποίησης των νυχιών. Έτσι, από αύριο απελευθερώνονται οι υπηρεσίες αυτές για τους πολίτες.

Από την πλευρά τους, γιατροί και ειδικοί, επισημαίνουν στον κόσμο να μη χαλαρώσουν σε ότι αφορά στην τήρηση των μέτρων προστασίας.

Συζητήσεις για άνοιγμα των εκκλησιών για ατομική λατρεία

Το ενδεχόμενο να ανοίξουν οι εκκλησίες για ατομική λατρεία από τις 21 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου συζητά η κυβέρνηση, ενώ η επιτροπή των λοιμωξιολόγων κατέληξε σε νέα εισήγηση προς την κυβέρνηση για τη λειτουργία των ιερών ναών στο πλαίσιο της μερικής χαλάρωσης του lockdown.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share