Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Δεν θα γίνουν ρεβεγιόν σε ξενοδοχεία - "Λουκέτο" στα εστιατόρια τους

Όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης

16 Δεκεμβρίου 2020 11:23
Κορωνοϊός: Δεν θα γίνουν ρεβεγιόν σε ξενοδοχεία -

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα έχει καταφέρει να φέρει τα πάνω κάτω στους πολίτες και ειδικά τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές όπου ο κόσμος δεν θα καταφέρει να βρεθεί τελείως με τα αγαπημένα του πρόσωπα. Επίσης η Ματίνα Παγώνη ανέφερε ότι ούτε Πάσχα πρόκειται να κάνουμε με αποτέλεσμα και το καλοκαίρι να είμαστε με μέτρα προστασίας.

Συγκεκριμένα όσοι υπολόγιζαν να περάσουν τις γιορτές στα εστιατόρια των ξενοδοχείων δε πρόκειται να είναι ιδιαίτερα εφικτό σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης.

Ειδικότερα ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης μίλησε στην «Ώρα Ελλάδος» του Open TV για το click away, τα κέντρα αισθητικής που ασφυκτιούν, αλλά, δεν προβλέπεται να ανοίξουν και τα ρεβεγιόν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στα ξενοδοχεία.

Όσο για τους κλάδους που πλήττονται, αλλά και γι αυτούς που λειτουργούν με click away, προβλέπεται σειρά μέτρων όπως μείωση ενοικίου και μετακύλιση ασφαλιστικών υποχρεώσεων σε Εφορία, Ταμεία προς τα πίσω. Αναφορικά με τη στήριξη των επιχειρήσεων είπε ότι έρχεται η 5η επιστρεπτέα προκαταβολή.

Για το πώς θα βοηθηθούν επιχειρήσεις που δεν έχουν e-shop τόνισε ότι λειτουργεί εφαρμογή στο υπουργείο Ανάπτυξης το e-katanalotis το οποίο βοηθά τις επιχειρήσεις να κλείσουν ραντεβού με τους καταναλωτές.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «αυτή τη στιγμή κι όπως φαίνεται στον ορίζοντα μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου δεν θα ανοίξει κάτι άλλο. Θα πάμε σταθερά μέχρι τον Ιανουάριο να αρχίσει ο εμβολιασμός», κάτι που σημαίνει ότι δεν θα ανοίξουν και τα κέντρα αισθητικής για τα οποία υπήρξαν πολλές αντιδράσεις.

Οχι ρεβεγιόν στα ξενοδοχεία

Κληθείς να σχολιάσει τα ρεβεγιόν στα ξενοδοχεία μέσα στις γιορτές, καθώς κλείνονται δωμάτια και σουίτες σε πολλά ξενοδοχεία της Αθήνας κι όχι μόνο ξεκαθάρισε ότι «θα περιοριστούν τα ρεβεγιόν στα ξενοδοχεία. Θα βγει απόφαση που θα σταματήσει αυτή τη δραστηριότητα. Δεν θα επιτραπεί να γίνουν κι αναμένεται επίσημη απόφαση από την κυβέρνηση. Δεν θα λειτουργήσουν τα εστιατόρια των ξενοδοχείων εκείνες τις ημέρες» αποκάλυψε ο υπουργός κι επανέλαβε ότι «δεν θα επιτραπεί και δεν θα γίνουν ρεβεγιόν ούτε Χριστούγεννα, ούτε Πρωτοχρονιά».

Δείτε αναλυτικά όσα είπε

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share