Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θρήνος στη ΝΔ: "Έφυγε" από τη ζωή ο Γιάννης Παπαγεωργίου

Θλίψη...

15 Δεκεμβρίου 2020 15:11
Θρήνος στη ΝΔ:

Θρήνος επικρατεί στον πολιτικό κόσμο αλλά και γενικά στη Νέα Δημοκρατία διότι "έφυγε" από τη ζωή ο πρώην βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Παπαγεωργίου. Επίσης πριν λίγες μέρες "έφυγε" από τη ζωή και η Λήδα Κατακουζηνού - Βαρδινογιάννη όπου ήταν γνωστή επιχειρηματίας και συλλέκτης έργων τέχνης.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Παπαγεωργίου είχε νοσήσει με τον κορωνοϊό όπου και σήμερα Τρίτη 15 Δεκεμβρίου φαίνεται να κατέληξε ενώ άφησε την τελευταία του πνοή εξαιτίας του ιού.

Το συγκινητικό μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς μέσα από ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έκφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια για τον χαμό του πρώην Βουλευτής Μαγνησίας. Συγκεκριμένα ο ίδιος είπε:

"Με θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του υπέροχου ανθρώπου, στενού μου φίλου, επιστήμονα, αγωνιστή της παράταξης, Γιάννη Παπαγεωργίου. Εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του".

Ποιος ήταν ο Γιάννης Παπαγεωργίου

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου, γεννήθηκε το 1939 στο Βόλο και φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ειδικεύτηκε στη ΜαιευτικήΓυναικολογία του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ μετεκπαιδεύτηκε στην Αγγλία και στον Καναδά. Διετέλεσε ποδοσφαιριστής και μετέπειτα πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου το 1975, και εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος Βόλου το 1978.

Από το 1983 έως το 1987 υπήρξε πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας. Εξελέγη βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας το 1990, ενώ αργότερα προσχώρησε στην «Πολιτική Άνοιξη».

Το συλλυπητήριο μήνυμα του βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου

Ακόμη τα θερμά του συλλυπητήρια εξέφρασε και ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρου ο οποίος μίλησε για τον πρώην βουλευτή αλλά και την πορεία της καριέρας του αλλά και την φιλική τους σχέση που είχαν.

Αναλυτικά το συλλυπητήριο μήνυμα του Χρήστου Μπουκώρου

"Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του πρώην βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Παπαγεωργίου.

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου υπηρέτησε με πάθος και ανιδιοτέλεια τον τόπο του. Υπηρέτησε την επιστήμη ως ένας από τους πιο πετυχημένους γυναικολόγουςμαιευτήρες του Βόλου. Υπηρέτησε την παράταξη ως βουλευτής και στέλεχος. Άφησε το αποτύπωμά του και στον αθλητισμό για δεκαετίες ως ποδοσφαιριστής και πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου.

Από την πρώτη στιγμή της ενασχόλησής μου με τα κοινά ο Γιάννης Παπαγεωργίου με τίμησε με την πολιτική και την προσωπική του φιλία. Οι επαφές μας υπήρξαν πυκνές και μπορώ να διαβεβαιώσω ότι το ενδιαφέρον του για την πορεία της Μαγνησίας και της Ελλάδας υπήρξε έντονο, γνήσιο και διαρκές μέχρι το πέρας της ζωής του.
Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του Κατερίνα, στα παιδιά του Νίκο και Έλενα και σε όλο το οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον, από το οποίο αγαπήθηκε και εκτιμήθηκε ως ένας γνήσιος πατριώτης με αστείρευτη διάθεση προσφοράς στην κοινωνία και στον άνθρωπο.

Καλό ταξίδι φίλε Γιάννη".

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share