Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

"Βόμβα" Άδωνι Γεωργιάδη για την παραβίαση των μέτρων: "Θα σταματήσουμε το click away"

Τι εξόργισε τον υπουργό Ανάπτυξης

14 Δεκεμβρίου 2020 11:02
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με το lockdown να βρίσκεται σε ισχύ μέχρι τις 7 Γενάρη και τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά να βρίσκονται όλο και πιο κοντά η κυβέρνηση εφάρμοσε την τακτική του click away με αποτέλεσμα ο κόσμος να προβεί στα ετήσια ψώνια του με ασφάλεια. Επίσης δείτε πως λειτουργούν τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία από σήμερα Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα αυστηρή προειδοποίηση σε όσους παραβιάζουν τους κανόνες του click away στέλνει ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή φωτογραφία που έχει κάνει τον γύρο των κοινωνικών δικτύων και στην οποία διακρίνεται μία γυναίκα να δοκιμάζει παπούτσια έξω από κατάστημα, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου.

Τη φωτογραφία δημοσίευσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέροντας στην περιγραφή: «Μία γυναίκα αφού έχει αγοράσει παπούτσια τα δοκιμάζει για να διαπιστώσει αν είναι αυτά που παρήγγειλε, παρά την αντίθετη επιθυμία του καταστηματάρχη».

Αμέσως η φωτογραφία έκανε τον γύρο των κοινωνικών δικτύων και προφανώς έπεσε στην αντίληψη του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος στην ανάρτησή του τόνισε ότι απαγορεύεται η δοκιμή των προϊόντων που αγοράζουν με τη μέθοδο του click away οι καταναλωτές ενώ, σημείωσε ότι οι έλεγχοι που θα γίνουν σήμερα θα το λάβουν υπόψιν.

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

«Κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο αυτή η φωτό. Δεν γνωρίζω αν είναι αληθινή αλλά αν είναι, αυτό προφανώς και απαγορεύεται. Οι αυριανοί έλεγχοι θα το λάβουν υπόψιν και θέλω για άλλη μία φορά να σας παρακαλέσω να μην παραβιάζετε τα μέτρα. Θα αναγκάσουμε να το σταματήσουμε. Κρίμα».

Επίσης μιλώντας στον «ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6» είπε ότι το clickaway, δεν αντικαθιστά το λιανεμπόριο.

Κορωνοϊός: Δεν πρέπει να μαζευτούν πολλά άτομα σε ένα σπίτι - Να διατηρηθούν τα μέτρα για τις μάσκες

Με τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν όλο και περισσότερο και το μέτρο του lockdown να βρίσκεται ακόμη σε ισχύ λόγω του κορωνοϊού η κυβέρνηση μέσα από τις ανακοινώσεις της είχε αναφέρει ότι μέχρι εννέα άτομα επιτρέπεται να μαζευτούν σε ένα σπίτι. Επίσης ο Νίκος Σύψας είχε κάνει αποκαλύψεις σχετικά με το τι πρέπει να γίνει με τα σχολεία και τα εμπορικά.

Να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στο ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς κάλεσε τους πολίτες ο καθηγητής Μικροβιολογίας Σχολής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA». Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος τόνισε ότι αν μαζευτούν πολλοί σε ένα σπίτι ο ιός θα μεταδοθεί.

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο ιός μεταδίδεται με την αναπνοή, συνεπώς αν μαζευτεί πολύς κόσμος σε ένα σπίτι και με κλειστά παράθυρα λόγω καιρού, έχει κολλήσει όλον τον κόσμο. Η λογική είναι να μαζευτούμε με ανθρώπους που ήδη κάνουμε παρέα. Το θέμα είναι να μην μαζευτεί πολύς κόσμος. Όχι για το πρόστιμο, για να μην αρρωστήσουμε» ανέφερε.

Ο καθηγητής επισήμανε την ανάγκη να διατηρηθούν οι μάσκες και οι αποστάσεις.

«Τα πράγματα πάνε καλύτερα απ΄ ό,τι φαίνεται από τα νούμερα, ενώ υπάρχει και το εμβόλιο στην άκρη του δρόμου, παρ΄όλα αυτά για να μην την πάθουμε όπως το καλοκαίρι χρήσιμο είναι να είμαστε προσεκτικοί το επόμενο διάστημα και να αποφύγουμε τις πολλές επαφές ακόμα κι αν είναι Χριστούγεννα. Καλό είναι να κρατήσουμε τις μάσκες, τις αποστάσεις και όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτό το δύσκολο διάστημα» υπογράμμισε.

Δείτε το βίντεο:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share