Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός-Lockdown: «Βόμβα» Άδωνι Γεωργιάδη για τις ώρες μετακινήσεων τα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά (Video)

Όλα όσα αποκάλυψε

13 Δεκεμβρίου 2020 23:13
Κορωνοϊός-Lockdown: «Βόμβα» Άδωνι Γεωργιάδη για τις ώρες μετακινήσεων τα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Στην πρεμιέρα του click away, αλλά και στο ενδεχόμενο επέκτασης ωραρίου μετακίνησης τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, αναφέρθηκε, μέσα από το MEGA, ο υπουργός Ανάπτυξης και επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στη δυτική Αττική και τους κινδύνους που φέρνει το άνοιγμα της αγοράς, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «έχουμε πει ότι αν δούμε εικόνες συνωστισμού θα κλείσουμε αμέσως. Αφετέρου είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους λοιμωξιολόγους, αν μας δώσουν σήμα θα κλείσουμε. Κάναμε την εναλλακτική πρόταση για την παράδοση εκτός των καταστημάτων, εμένα επιλογή μου ήταν να είναι ανοιχτά τα καταστήματα, αλλά αυτό ήταν επιδημιολογικά αδύνατο», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Ικανοποιητική η πρώτη μέρα του click away»

«Η πρώτη μέρα της παράδοσης εκτός κύλισε εξαιρετικά ικανοποιητικά. Σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες υπήρχαν χιλιάδες παραγγελίες που εκτελέστηκαν σήμερα. Ο πιο βασικός μας στόχος που ήταν να αποφορτίσουμε τους ταχυμεταφορείς, φαίνεται πως επετεύχθη. Πολλά μικρά καταστήματα έκαναν κάτι παραπάνω. Δεν θέλω να πουλήσω ότι μπορεί να ισοφαρίσουν τον κανονικό τους τζίρο» πρόσθεσε για την πρεμιέρα του click away.

«Τα εμπορικά κέντρα δεν λειτουργούν, όπως είχαμε πει. Δεν μπορεί κάποιος να μπει στους κοινόχρηστους χώρους των εμπορικών κέντρων. Εφόσον πρόκειται όμως για ραντεβού με ένα πελάτη, για τα καταστήματα των εμπορικών κέντρων, μπορούν να κάνουν το ίδιο με τα υπόλοιπα καταστήματα παραδίδοντας στο δρόμο, σε έναν εξωτερικό χώρο, πάντα με ραντεβού και σε συγκεκριμένο χρόνο. Δε θέλαμε να ευνοήσουμε τα μεν ή τα δε καταστήματα», είπε ο ίδιος αναφορικά με τη λειτουργία των εμπορικών κέντρων.

Για τις αγορές παιχνιδιών

Σχετικά με το από πού μπορούν να αγοράσουν οι γονείς παιχνίδια, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «Μπορούν και τα σούπερ μάρκετ να πουλάνε παιχνίδια, αλλά μόνο με παράδοση εκτός. Για την αγορά παιχνιδιών κρίνεται το πώς θα πάνε οι πωλήσεις την εορταστική περίοδο. Για λόγους ισονομίας, είπαμε παράδοση εκτός στα παιχνίδια, παντού».

«Για τα ινστιτούτο αισθητικής εμείς ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι. Θα δούμε πώς θα λειτουργήσουν τα κομμωτήρια από αύριο, και θα δούμε αν υπάρχει τρόπος να το επανεξετάσουμε. Στα κομμωτήρια είναι αλλιώς. Στα νύχια έχεις επαφή. Θεωρήθηκε πιο επικίνδυνη διαδικασία, από ό,τι το κούρεμα. Όταν είμαστε έτοιμοι θα ανακοινώσουμε νέα απόφαση» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης σχετικά με το αν θα ανοίξουν τα ινστιτούτα αισθητικής.

«Δεν θα υπάρξει επέκταση στις ώρες μετακινήσεων»

Τέλος, αναφορικά με το αν θα υπάρξει επέκταση στις ώρες των μετακινήσεων τις εορταστικές μέρες, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι «Επέκταση στις ώρες μετακινήσεων δε θα υπάρξει. Ο κίνδυνος στα ρεβεγιόν να μεταφέρουμε τον κορωνοϊό σε μεγαλύτερους, κατά τους γιατρούς είναι ό,τι πιο επικίνδυνο».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share