Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Αυστηρό lockdown στη Γερμανία - Σκληρά μέτρα από την Μέρκελ

Οι περιορισμοί

13 Δεκεμβρίου 2020 13:37
Κορωνοϊός: Αυστηρό lockdown στη Γερμανία - Σκληρά μέτρα από την Μέρκελ
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Νέα πιο σκληρά μέτρα στη Γερμανία κατά της διασποράς του κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Παράλληλα, σε αποκαλύψεις προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσα για Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και μετακίνηση.

Σύμφωνα με το νέο lockdown, κλειστά θα παραμείνουν καταστήματα, σχολεία και κέντρα ημερήσιας φροντίδας έως τα Χριστούγεννα για να σταματήσει η αύξηση των κρουσμάτων. Οι νέοι κανόνες θα τεθούν σε ισχύ από την Τετάρτη.

Σε συνέντευξη Τύπου μετά από συνάντηση ομοσπονδιακών και πολιτειακών ηγετών, είπε ότι η χώρα πρέπει επειγόντως να αντιμετωπίσει την εκθετική αύξηση των μολύνσεων COVID-19.

Οι νέοι περιορισμοί θα ισχύσουν έως τις 10 Ιανουαρίου τουλάχιστον, για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας κορωνοϊού, που απειλεί να κατακλύσει το σύστημα υγείας της χώρας.

Η απόφαση πρόκειται να προκαλέσει σημαντική αναστάτωση για τους λιανοπωλητές, το εκπαιδευτικό σύστημα και το κοινό πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Οι νέοι περιορισμοί

Τα νέα μέτρα ορίζουν πως:

  • Όλα τα μη απαραίτητα καταστήματα και υπηρεσίες θα κλείσουν μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, συμπεριλαμβανομένων των κομμωτηρίων που παρέμειναν ανοιχτά.
  • Τα σχολεία καλούνται να στείλουν τους μαθητές στο σπίτι και να συνεχίσουν τα μαθήματα τους στο διαδίκτυο. Παράλληλα, παρατείνονται οι διακοπές των Χριστουγέννων έως τις 10 Ιανουαρίου.
  • Κλειστά και τα κέντρα φροντίδας για παιδιά. Οι γονείς θα μπορούν να κάνουν αμειβόμενες διακοπές για να φροντίζουν τα παιδιά τους.
  • Οι εργοδότες ενθαρρύνονται να επιτρέπουν στους υπαλλήλους να εργάζονται από το σπίτι.
  • Απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους
  • Θρησκευτικές εκδηλώσεις σε εκκλησίες, συναγωγές και τζαμιά μπορεί να πραγματοποιηθούν εάν ακολουθούν τους κανόνες υγιεινής, αλλά απαγορεύονται οι κοινές ψαλμωδίες από τους πιστούς
  • Παράλληλα τα ομοσπονδιακά κράτη σχεδιάζουν ακόμη να μειώσουν τους περιορισμούς στις επαφές από τις 24 έως τις 26 Δεκεμβρίου, έτσι ώστε τα στενά μέλη της οικογένειας να μπορούν να περάσουν τα Χριστούγεννα μαζί. Οι κανόνες επιτρέπουν συναντήσεις έως πέντε ατόμων και παιδιών κάτω των δεκαπέντε από την άμεση οικογένεια, δηλαδή έως δύο νοικοκυριά.
  • Οι άνθρωποι δεν μπορούν να αγοράσουν πυροτεχνήματα για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

H καγκελάριος συνέστησε επίσης στις οικογένειες, που σκοπεύουν να συναντηθούν στις γιορτές να απομονωθούν μια εβδομάδα νωρίτερα ώστε να είναι ασφαλείς.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share