Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Ξεκινάει το click away - "Εάν δεν λειτουργήσει σωστά και έχουμε συνωστισμό, τότε θα έχουμε επιδημική έκρηξη"

Νέα δεδομένα από σήμερα 13/12

13 Δεκεμβρίου 2020 09:38
Κορωνοϊός: Ξεκινάει το click away -
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέα δεδομένα από σήμερα στο λιανεμπόριο με click away για την περίοδο των Χριστουγέννων, την εποχή του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, διατηρείται για την εορταστική περίοδο η αναστολή της λειτουργίας του λιανεμπορίου, με εξαίρεση την παραλαβή των εμπορευμάτων μόνο με click away από σήμερα Κυριακής έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου, λόγω και της υπερφόρτωσης των ταχυμεταφορών.

Θα επιτρέπεται δηλαδή η λιανική πώληση με διαδικασία προαγοράς και παραλαβής από εξωτερικό χώρο του καταστήματος. Η παραγγελία θα πραγματοποιείται είτε μέσω e-shop, είτε τηλεφωνικά και η πληρωμή θα γίνεται είτε με ηλεκτρονικό τρόπο, είτε με POS, έξω από το κατάστημα. Η παραγγελία θα παραλαμβάνεται από ένα άτομο σε συγκεκριμένο χρόνο και με ηλεκτρονική απόδειξη.

"Καμπανάκι" από Σύψα για click away και ρεβεγιόν

Τον κώδωνα του κινδύνου για την διασπορά του κορωνοϊού σε μικρά και μεγάλα ρεβεγιόν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, έκρουσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

"Κάθε συνάντηση οικογενειών μπορεί να επιφέρει τη διασπορά. Δεν το λέω αυτό γιατί είμαι κακός αλλά γιατί το βλέπουμε. Τα στοιχεία μας λένε ένα πράγμα: Ενδοοικογενειακή διασπορά", τόνισε και πρόσθεσε ότι τα δεδομένα των επιδημιολόγων δείχνουν με σαφήνεια ότι ο ιός έχει περάσει στα σπίτια.

Απαντώντας στο ερώτημα εάν θα πρέπει να βρίσκονται έως εννέα άτομα ή δύο οικογένειες στο εορταστικό τραπέζι, επανέλαβε, ότι σε κάθε οικογένεια μπορεί να υπάρχει ένα μολυσμένο άτομο αλλά ασυμπτωματικό. Πρόσθεσε ότι καμιά οικογένεια δεν πρέπει να θεωρείται ασφαλής και προειδοποίησε ότι ένα γιορτινό τραπέζι θα μπορούσε να καταλήξει με καλεσμένους αρρώστους ή ακόμη και διασωληνωμένους στο νοσοκομείο.

Σχετικά με την έναρξη του click away στο λιανεμπόριο, ο καθηγητής τόνισε ότι κάθε άνοιγμα ακόμη και μικρό επιφέρει αύξηση στη διασπορά του ιού που θα φανεί μέσα σε 15 ημέρες. Εάν δε λειτουργήσει το click away και έχουμε συνωστισμό, τότε δεν θα έχουμε μόνο αύξηση, αλλά επιδημική έκρηξη, τόνισε ο κ. Σύψας και πρόσθεσε πως αυτός είναι και ο λόγος που οδήγησε τον υπουργό Ανάπτυξης να πει πως αν δούμε εικόνες Harrods, τότε το click away θα καταργηθεί.

Εάν από την άλλη λειτουργήσει click away, είναι το ελάχιστο δυνατό που μπορούμε να κάνουμε για να έχουμε κάποιου είδους αγορά τα Χριστούγεννα, συμπλήρωσε ο καθηγητής. Στο σημείο να σας υπενθυμίσουμε, ότι η Δυτική Αττική βρίσκεται στο "κόκκινο".

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share