Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021

Καιρός: Συναγερμός στα νησιά του Αιγαίου από Πολιτική Προστασία

Τι ζήτησε ο Βασίλειος Παπαγεωργίου;

10 Δεκεμβρίου 2020 20:17
Καιρός: Συναγερμός στα νησιά του Αιγαίου από Πολιτική Προστασία
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Συναγερμό σε νησιά του Αιγαίου σήμανε η Πολιτική Προστασία, σε συνέχεια του Έκτακτου Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020, με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειο Παπαγεωργίου, απευθύνει ισχυρή σύσταση στους κατοίκους των Περιφερειακών Ενοτήτων Ικαρίας, Σάμου, Λέσβου και Χίου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ο ίδιος τόνισε, ότι κάτοικοι πρέπει να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες:

  • Αποφύγετε κάθε άσκοπη μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
  • Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.
  • Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.

Κακοκαιρία Πολιτική Προστασία

Μένουμε σε εγρήγορση – Μένουμε σε επιφυλακή – Ακολουθούμε τις οδηγίες.

Δείτε αναλυτικές οδηγίες για:

Πλημμυρικά φαινόμενα https:/bit.ly/2FpWn5k

Καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους https://bit.ly/3lCdFLR

Έντονα καιρικά φαινόμενα https://bit.ly/34RCaxI

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr. Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

«Πνίγεται» η Αττική! Ποιες περιοχές θα πληγούν τις επόμενες ώρες

Καιρός: Καταρρακτώδεις είναι οι βροχές που σημειώνονται αυτή την ώρα σε περιοχές της Αττικής, με την κακοκαιρία να δείχνει τα «δόντια» της.

Σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, καταρρακτώδης είναι η βροχόπτωση που σημειώνεται αυτή την ώρα στον Πειραιά, τον Άνω Κορυδαλλό, το Χαϊδάρι, την Πάρνηθα και τα Άνω Λιόσια. Παράλληλα, ισχυρές είναι οι βροχές στα Βίλια και τη Νίκαια.

Το ίδιο σκηνικό επικρατεί και σε πολλές, άλλες περιοχές της χώρας σε συμφωνία με το έκτακτο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Ποιες περιοχές θα πληγούν τις επόμενες ώρες από την κακοκαιρία

Ποιες περιοχές «σαρώνει» σήμερα η κακοκαιρία

Ανατολική Στερεά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, η Εύβοια και η ανατολική Πελοπόννησος θα είναι οι πρώτες που θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία σήμερα.

Από αργά το απόγευμα τα έντονα φαινόμενα θα πλήξουν:

  • Κυκλάδες
  • Κρήτη
  • Νησιά ανατολικού Αιγαίου
  • Δωδεκάνησα

Από το μεσημέρι αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων στα βορειοδυτικά, ενώ στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα συνεχιστούν μέχρι τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share