Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αποτύχαμε: Το νέο επίπονο μέτρο που ανακοινώνεται λίγο πριν τις γιορτές

Τραγικό!

10 Δεκεμβρίου 2020 20:08
Αποτύχαμε: Το νέο επίπονο μέτρο που ανακοινώνεται λίγο πριν τις γιορτές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε ρυθμό εορτών κινείται η ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά τον σχεδιασμό των επόμενων βημάτων για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι αριθμοί που ανακοινώνονται καθημερινά από το υπουργείο Υγείας δεν επιτρέπουν εφησυχασμό.

Γι’ αυτό τον λόγο ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε μέσα στην εβδομάδα παράταση του lockdown τουλάχιστον μέχρι τις 7 Ιανουαρίου. Με απλά λόγια ο περιορισμός στην κυκλοφορία και η υποχρεωτική αποστολή SMS θα μας συνοδεύει για αρκετό καιρό ακόμη.

Το μεγάλο ερώτημα που κυριαρχεί είναι με πόσα άτομα θα επιτραπεί το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς καθώς οι πληροφορίες είναι διφορούμενες.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι για τη μετακίνηση των πολιτών από σπίτι σε σπίτι για τον εορτασμό θα χρειάζεται και πάλι αποστολή SMS όπως γίνεται για κάθε μετακίνηση μέχρι και σήμερα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να στέλνουν τον κωδικό «4» για να γιορτάσουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να δημιουργηθεί ειδική φόρμουλα όπου ο κάθε πολίτης θα δηλώνει τη διεύθυνση που θα πηγαίνει. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιτραπεί τραπέζι με 9 ή 10 άτομα σε κάθε σπίτι.

Ακόμη, σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας υπάρχει ανοιχτό ενδεχόμενο η απαγόρευση της κυκλοφορία να ξεκινά από τις 10 το βράδυ και όχι από τις 9 που ισχύει μέχρι σήμερα. Για την ημέρα της Πρωτοχρονιάς η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να διακοπεί η κυκλοφορία στη 1 μετά τα μεσάνυχτα.

Σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις θα παρθούν εντός λίγων ημερών. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Στέλιο Πέτσα και αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share