Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Καιρός: «Πνίγεται» η Αττική! Ποιες περιοχές θα πληγούν τις επόμενες ώρες

Μεγάλη προσοχή

10 Δεκεμβρίου 2020 08:19
Καιρός: «Πνίγεται» η Αττική! Ποιες περιοχές θα πληγούν τις επόμενες ώρες
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Καιρός: Καταρρακτώδεις είναι οι βροχές που σημειώνονται αυτή την ώρα σε περιοχές της Αττικής, με την κακοκαιρία να δείχνει τα «δόντια» της. Ενώ, την ίδια ώρα αντιμέτωποι με απόκοσμες εικόνες και ένα μοναδικό θέαμα στον ουρανό βρέθηκαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης οι κάτοικοι πολλών περιοχών της Αθήνας.

Σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, καταρρακτώδης είναι η βροχόπτωση που σημειώνεται αυτή την ώρα στον Πειραιά, τον Άνω Κορυδαλλό, το Χαϊδάρι, την Πάρνηθα και τα Άνω Λιόσια. Παράλληλα, ισχυρές είναι οι βροχές στα Βίλια και τη Νίκαια.

Το ίδιο σκηνικό επικρατεί και σε πολλές, άλλες περιοχές της χώρας σε συμφωνία με το έκτακτο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Ποιες περιοχές «σαρώνει» σήμερα η κακοκαιρία

Ανατολική Στερεά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, η Εύβοια και η ανατολική Πελοπόννησος θα είναι οι πρώτες που θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία σήμερα.

Από αργά το απόγευμα τα έντονα φαινόμενα θα πλήξουν:

  • Κυκλάδες
  • Κρήτη
  • Νησιά ανατολικού Αιγαίου
  • Δωδεκάνησα

Από το μεσημέρι αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων στα βορειοδυτικά, ενώ στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα συνεχιστούν μέχρι τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.

«Μεγάλη προσοχή για τα επικίνδυνα φαινόμενα - Στην Αττική…» - Καμπανάκι από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Καμπανάκι χτύπησε για τον καιρό των επόμενων ημερών ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, με τον μετεωρολόγο να αναφέρει πως υπάρχει κίνδυνος λόγω ισχυρών φαινομένων σε πολλές περιοχές.

Ο ίδιος, μάλιστα, έκανε νύξη και για την Αττική, που θα ταλαιπωρηθεί από την επικείμενη επέλαση από το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας, με τον Σάκη Αρναούτογλου επίσης να προειδοποιεί.

Αναλυτικά, όσα έγραψε στο Facebook:

«Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν πολλές περιοχές της χώρας μας τις επόμενες ώρες.

Ενδεικτικά σημειώνουμε τα παρακάτω γεωγραφικά διαμερίσματα

Νησιά Ιονίου, δυτική, κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα, δυτικό - βόρειο Αιγαίο καθώς και περιοχές του ηπειρωτικού κορμού που βρέχονται από αυτό, δυτική Κρήτη, νησιά ανατολικού - νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Στο επισυναπτόμενο βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε την χρονική και χωρική εξέλιξη των βροχοπτώσεων για αύριο Πέμπτη.

Μεγάλη προσοχή και σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική.

Νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας θα μας απασχολήσει και από τα δυτικά μέσα στην Παρασκευή αλλά και το Σαββατοκύριακο.

Δυστυχώς λόγω της απεργίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς δεν μπορούμε να ενημερώσουμε μέσα από τον τηλεοπτικό μας σταθμό OPEN - Το Ανοιχτό Κανάλι OPEN News Opennews Eidiseis.

Ελπίζω σύντομα να επανέλθουμε.

Καλό υπόλοιπο Τετάρτης φίλες και φίλοι μου».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share