Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Απόκοσμες εικόνες: Το σπάνιο φαινόμενο στον ουρανό της Αθήνας

Μοναδικό θέαμα

10 Δεκεμβρίου 2020 08:12
Απόκοσμες εικόνες: Το σπάνιο φαινόμενο στον ουρανό της Αθήνας
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Αντιμέτωποι με απόκοσμες εικόνες και ένα μοναδικό θέαμα στον ουρανό βρέθηκαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης οι κάτοικοι πολλών περιοχών της Αθήνας. Ενώ, την ίδια ώρα «καμπανάκι» χτύπησε για τον καιρό των επόμενων ημερών ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, με τον μετεωρολόγο να αναφέρει πως υπάρχει κίνδυνος λόγω ισχυρών φαινομένων σε πολλές περιοχές.

Ένα τεράστιο μαύρο σύννεφο έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του Λεκανοπεδίου, ενώ η σκόνη από την Αφρική και ο ήλιος που προσπαθεί να βγει, δημιουργούν μια κατακόκκινη ατμόσφαιρα.

Το θέαμα θυμίζει χώρες της Αφρικής ή της Μέσης Ανατολής, όπου η ατμόσφαιρα λόγω της άμμου, του αέρα και του ήλιου βάφεται… κόκκινη.

Δείτε φωτογραφίες από το Twitter:

«Τεράστια προσοχή για τα ακραία φαινόμενα που έρχονται…» - Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για τον καιρό των επόμενων ημερών, τονίζοντας πως μπορεί να υπάρξει μέχρι και υπερχείλιση χειμάρρων, κατολισθήσεις και πλημμύρες σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος μίλησε για κινδύνους μέχρι και στην Αττική, με τα φαινόμενα να είναι ακραία και άπαντες να χρειάζεται να δώσουν προσοχή, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να αφήνει «βόμβα» για τις γιορτές.

Αναλυτικά, όσα έγραψε στο Facebook:

«Φίλες και φίλοι! Όπως τόνισα και στο χθεσινοβραδινό δελτίο καιρού της ΕΡΤ3, δυνητικά επικίνδυνες δείχνουν οι βροχοπτώσεις τις επόμενες ώρες (χοντρικά από τα μεσάνυχτα απόψε μέχρι και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης) ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΡΟΔΟΠΗΣ, άλλά και στη Θάσο και κατά τόπους πιθανόν στο νομό Καβάλας και Έβρου αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο τοπικών αιφνίδιων πλημμυρών (flash floods) αλλά και πλημμυρών λόγω υπερχείλισης χειμάρρων ή ποταμών καθώς και κατολισθήσεων στις ορεινές ημιορεινές περιοχές!!!

Ένα πέρασμα από ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται όμως κατά τη διάρκεια της Πέμπτης και στις υπόλοιπες περιοχές κυρίως της ανατολικής και Νότιας Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής συνοδεία πρόσκαιρα πολύ ισχυρών νοτιάδων!

Όσον αφορά τώρα στα ερωτήματα σας για αυτά που γράφονται στο διαδίκτυο σε σχέση με μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά, κατά την ταπεινή μου άποψη το όλο φαινόμενο είναι άνευ σημασίας!

Τα 15 λεπτά δελτία καιρού της ΕΡΤ3 μεταδίδονται καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή στις 17:30 το απόγευμα, κι αν δεν υπάρχουν αθλητικές μεταδόσεις στις 20:00 το βράδυ.

Με εκτίμηση Σάκης Αρναούτογλου».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share