Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Συναγερμός στη Σιγκαπούρη: Σε καραντίνα τέθηκε ένα κρουαζιερόπλοιο - Ποια η κατάσταση των επιβατών

Τι συνέβη;

9 Δεκεμβρίου 2020 11:43
Συναγερμός στη Σιγκαπούρη: Σε καραντίνα τέθηκε ένα κρουαζιερόπλοιο - Ποια η κατάσταση των επιβατών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο κορωνοϊός κατάφερε να "απλώσει" τα δίχτυα του σε κρουαζιερόπλοιο στη Σιγκαπούρη όπου υπάρχουν χιλιάδες επιβάτες. Επίσης υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Οξφόρδης.

Συγκεκριμένα ένας 83χρονος επιβάτης στο κρουαζιερόπλοιο Quantum of the Seas στη Σιγκαπούρη διαγνώστηκε θετικός στον κορoνοϊό και περίπου 1.700 επιβάτες (μαζί με σχεδόν 1.500 άτομα πλήρωμα) αναγκάστηκαν να μπουν σε καραντίνα στις καμπίνες τους.

Το πλοίο αναγκάστηκε να επιστρέψει στο λιμάνι μια μέρα πριν από το τέλος της προγραμματισμένης τετραήμερης κρουαζιέρας. Οι Αρχές στη Σιγκαπούρη επιτρέπουν τα ταξίδια μόνο σε κατοίκους της χώρας και οι κρουαζιέρες δεν κάνουν καθόλου στάσεις.

Εκπρόσωπος της εταιρείας Royal Caribbean ανακοίνωσε ότι ότι όλοι οι επισκέπτες και το πλήρωμα που είχαν στενή επαφή με τον επιβάτη θα περάσουν από ελέγχους και θα περιοριστούν λόγω Covid-19.

Όπως αναφέρει το Reuters, όλα ξεκίνησαν περίπου στις 14:20 μ.μ. (ξημερώματα Τετάρτης ώρα Ελλάδος), όταν ένα άτομο που φορούσε μια λευκή αεροστεγή στολή εισήλθε στο πλοίο και εξήλθε μετά από λίγο μαζί με τον 83χρονο, τον οποίο παρέλαβε ασθενοφόρο.

Λίγο αργότερα, ο καπετάνιος του πλοίου ανακοίνωσε στους επιβάτες ότι ο «μολυσμένος ασθενής είχε αποβιβαστεί και ότι το πλοίο είχε μπει σε διαδικασία απολύμανσης», προσθέτοντας ότι οι επιβάτες ή τυχόν επισκέπτες θα έπρεπε να παραμείνουν στα δωμάτιά τους μέχρι νεωτέρας.

«Κατανοούμε απόλυτα ότι δεν σχεδιάζατε να περάσετε με αυτόν τον τρόπο την κρουαζιέρα σας. Λυπάμαι τρομερά», είπε ο καπετάνιος. «Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι ότι επιβεβαιώθηκε ο χειρότερος φόβος μου»», δήλωσε ο 31χρονος επιβάτης Μέλβιν Τσόου.

Οι «κρουαζιέρες στο πουθενά» [cruise-to-nowhere] της Royal Caribbean είναι μια από τις πρώτες δειλές κινήσεις της εταιρείας από τότε που διέκοψε τις δραστηριότητές της τον Μάρτιο λόγω του κορωνοϊού.

Η «κρουαζιέρα στο πουθενά» της Royal Caribbean είναι ανοιχτή μόνο για τους κατοίκους της Σιγκαπούρης, δεν πραγματοποιεί στάσεις και απλώς κάνει έναν μεγάλο περίπλου στα στενά της Μαλάκκας.

Οι κρουαζιέρες αυτές είναι μέρος του συνολικού κυβερνητικού πλάνου των Αρχών της Σιγκαπούρης για την αναζωογόνηση της τουριστικής βιομηχανίας της, η οποία έχει πληγεί, για να μην πούμε σχεδόν καταστραφεί ολοκληρωτικά, εξαιτίας της πανδημίας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share