Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Ποιες περιοχές πραγματοποιούν rapid test - Μέχρι πότε θα γίνονται

Αναλυτικά

9 Δεκεμβρίου 2020 11:23
Κορωνοϊός: Ποιες περιοχές πραγματοποιούν rapid test - Μέχρι πότε θα γίνονται
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με την κατάσταση του κορωνοϊού να συνεχίζεται να είναι τραγική στην Ελλάδα ο κόσμος φοβάται όλο και περισσότερο με αποτέλεσμα να παίρνει και από μόνος του προληπτικά μέτρα και να προσπαθεί να εξεταστεί. Επίσης σημειώνεται ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για αρκετούς πολίτες να μην καταφέρουν να εμβολιαστούν.

Συγκεκριμένα σήμερα Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποιούν δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) στις ακόλουθες περιοχές της χώρας:

  • ΠΕ Πέλλας: Πλατεία Εξαπλατάνου, 10:00-14:00
  • ΠΕ Καστοριάς: Λ. Κύκνων, 09:30-14:00
  • ΠΕ Δράμας: Σιταγροί, 09:00-14:00
  • ΠΕ Καρδίτσας: Περιφερειακός Καρδιτσομαγούλας, 09:00-14:00
  • ΠΕ Χανίων: Πλατεία Ελευθερίας, 09:00-14:00
  • ΠΕ Σύρου: Ηρώων Πολυτεχνείου, 09:00-14:00
  • ΠΕ Ανατολικής Αττικής: Δήμος Αχαρνών, 10:00-15:00

Κορωνοϊός - Λαμία: Σε ασφυκτική κατάσταση η ΜΕΘ του νοσοκομείου

Καθημερινώς τα νέα για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα δεν είναι καλά διότι αρκετοί άνθρωποι βρίσκονται θετικοί στον ιό είτε ανακοινώνονται νέοι θάνατοι, ενώ πριν λίγο στο Βόλο ανακοινώθηκε ότι μια 77χρονη "έχασε" τη ζωή της από το φονικό ιό.

Συγκεκριμένα από τα ξημερώματα της Τετάρτης 9 Δεκεμβρίου βρίσκονται καλυμμένα όλα τα κρεβάτια της Εντατικής κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Λαμίας, παρά το χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο της περιοχής.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr τα ξημερώματα εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Κορoνοϊού του ΓΝ Λαμίας 67χρονος που νοσηλευόταν στο πέτρινο κτίριο από την περιοχή της Λοκρίδας, η κατάσταση του οποίου επιβαρύνθηκε ραγδαία από την επικίνδυνη ασθένεια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο άνδρας έχει υποκείμενα νοσήματα.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει και πάλι 100% πληρότητα στη ΜΕΘ με τη νοσηλεία 11 ατόμων, 10 ανδρών (4 από τη Φθιώτιδα, 2 από την Ευρυτανία, 1 από τη Λάρισα, 1 από τη Μαγνησία, και 2 από την Καρδίτσα) και μίας γυναίκας 41 ετών. Ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευομένων στη ΜΕΘ κορωνοϊού Λαμίας είναι τα 64 έτη.

Την ίδια ώρα στο πέτρινο κτίριο ο αριθμός αλλάζει συνέχεια από εισαγωγές περιστατικών, ευτυχώς όμως υπάρχουν και τα ευχάριστα με ανθρώπους χωρίς πλέον συμπτώματα ενώ κάποιοι εξ αυτών έχουν βγει αρνητικοί στο πρώτο τεστ. Το βράδυ της Τρίτης ο αριθμός των νοσηλευομένων είχε φτάσει τους 61, ενώ η ημέρα ξημέρωσε με 58 ασθενείς.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share