Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Αυτές ήταν οι εξηγήσεις του αστυνομικού που διέλυσε την ανθοδέσμη

Δεν ήταν ιδιαίτερα πειστικός...

7 Δεκεμβρίου 2020 20:32
Επέτειος Γρηγορόπουλου: Αυτές ήταν οι εξηγήσεις του αστυνομικού που διέλυσε την ανθοδέσμη
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Εξηγήσεις για την ανθοδέσμη, που διέλυσε στην επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, έδωσε ο αστυνομικός που προχώρησε σε αυτή την αποτρόπαια πράξη, χωρίς να μπορεί να πει κάποιος ότι έπεισε ιδιαίτερα.

Ο αστυνομικός είπε ότι δεν είχε σκοπό να προκαλέσει και ότι βρήκε την ανθοδέσμη στο οδόστρωμα δίπλα σε έναν κάδο απορριμμάτων. Ανέφερε ότι την πήρε από εκεί και άρχισε να αστειεύεται με τους υπόλοιπους αστυνομικούς της διμοιρίας σε ένα διάλειμμα από τα μέτρα που εφάρμοζαν στα Εξάρχεια.

Όλη η σκηνή με όσα διαδραματίστηκαν στην Οδό Ζωοδόχου Πηγής αποτυπώθηκαν σε ένα βίντεο το οποίο προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις καθώς και αισθήματα αγανάκτησης ακόμη και στην Κατεχάκη, με το αρχηγείο να διαστάσει αμέσως ένορκη διοικητική εξέταση με την εντολη μάλιστα να ολοκληρωθεί γρήγορα και χωρίς καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια επείγουσας διοικητικής έρευνας για επίμεμπτη συμπεριφορά αστυνομικού στην περιοχή των Εξαρχείων, που απεικονίζεται σε βίντεο που αναπαράγεται σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Διαδηλωτές εγκλωβίστηκαν σε πολυκατοικία

Συνεχίζονται τα επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που έχουν ξεκινήσει από το πρωί της Κυριακής 6 Νοεμβρίου με αποτέλεσμα να γίνουν πάνω από 100 προσαγωγές.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα τελευταία γεγονότα μετά από αρκετή ώρα διαβουλεύσεων μία ομάδα διαδηλωτών που παρέμενε εγκλωβισμένη στη Στοά Φέξη στο κέντρο της Αθήνας αποχώρησε χωρίς να σημειωθεί κάποια περαιτέρω ένταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιες δεκάδες ατόμων βγήκαν στην Πατησίων κρατώντας ένα πανό στο οποίο ανέγραφαν ότι ήταν φοιτητές και ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Κάνανε μία μικρή πορεία μέχρι τη συμβολή με τη Σταδίου όταν και οι άνδρες των ΜΑΤ τους έκοψαν το δρόμο.

Οι διαδηλωτές άρχισαν να κατευθύνονται προς το Πολυτεχνείο όταν και ξεκίνησαν οι αστυνομικοί να τους καταδιώκουν. Στη συνέχεια βρήκαν καταφύγιο σε πολυκατοικία στη Στοά Φέξη όπου και παρέμειναν εγκλωβισμένοι.

Μετά από συνεννοήσεις με την αστυνομία οι δυνάμεις των ΜΑΤ αποχώρησαν και οι συγκεντρωμένοι βγήκαν από την πολυκατοικία. Δεν έχει γίνει γνωστό αν έχει προσαχθεί κάποιος από τη συγκεκριμένη ομάδα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share