Σάββατο, 09 Δεκεμβρίου 2023

Σοκ στην Ινδία από μυστηριώδη ασθένεια - Ένας νεκρός και 300 στο νοσοκομείο έως τώρα

Έντονη ανησυχία

7 Δεκεμβρίου 2020 16:17
Σοκ στην Ινδία από μυστηριώδη ασθένεια - Ένας νεκρός και 300 στο νοσοκομείο έως τώρα
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ένας άνθρωπος πέθανε και εκατοντάδες άλλοι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία με συμπτώματα άγνωστης ασθένειας που εμφανίστηκε στο Eluru της Ινδίας. Με τον κορωνοϊό παράλληλα να συνεχίζει να «θερίζει».

Οι υγειονομικές Αρχές προσπαθούν απεγνωσμένα να εντοπίσουν τα αίτια των προβλημάτων υγείας. Κάτοικοι της πόλης, που βρίσκεται στην ινδική πολιτεία Άντρα Πραντές, διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, όταν παρουσίασαν ζάλη, πονοκεφάλους, έμετο και συμπτώματα παρόμοια με εκείνα της επιληψίας.

Περίπου 300 άνθρωποι υποβάλλονται σε θεραπεία – στα τυφλά – για την ανεξήγητη ασθένεια, όμως με περισσότερους από 140 ασθενείς να λαμβάνουν εξιτήριο μετά τη λήψη ιατρικής περίθαλψης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV στο Νέο Δελχί.

Οι περισσότεροι από εκείνους που παρουσίασαν τα περίεργα συμπτώματα δείχνουν ότι αναρρώνουν γρήγορα από την παράξενη αρρώστια, αλλά ένας 45χρονος από τους ασθενείς κατέληξε, αφού εισήχθη στο νοσοκομείο με συμπτώματα ναυτίας και επιληψίας.

Οι Αρχές προσπαθούν ακόμη να προσδιορίσουν την αιτία της ανεξήγητης ασθένειας. Οι αξονικές τομογραφίες, στις οποίες υπεβλήθησαν δεν αποκάλυψαν κάτι ασυνήθιστο για τους ασθενείς και οι εξετάσεις υγρού νωτιαίου μυελού ήταν επίσης φυσιολογικές.

Τα άτομα που νόσησαν έχουν υποβληθεί σε τεστ Covid-19 και βγήκαν αρνητικά. Δείγματα αίματος, νερού και τροφίμων έχουν συλλεχθεί και αποσταλεί σε ιατροδικαστικό εργαστήριο – ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης – και οι αξιωματούχοι Υγείας αναμένουν τα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν για την ανίχνευση βακτηρίων E-coli.

Μια ειδική ομάδα γιατρών έχει σταλεί στην πόλη καθώς υπεύθυνοι διεξάγουν έρευνα από σπίτι σε σπίτι σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν πιθανοί ασθενείς, καθώς και να βρεθούν στοιχεία που θα μπορούσαν να αποκαλύψουν την πηγή της ασθένειας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ορισμένοι από τους ασθενείς δήλωσαν ότι είχαν νιώσει σπασμούς και απώλεια συνείδησης τους έπειτα από κατανάλωση νερού της βρύσης. Η μόλυνση των υδάτων ενοχοποιείται για μια σειρά από μολύνσεις και ασθένειες, αλλά οι ειδικοί επιμένουν ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το νερό ευθύνεται για την νέα ασθένεια.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share