Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Η άστεγη γιαγιά του Συντάγματος συγκινεί με τα λόγια της: «Ο Θεός ταΐζει εμένα και εγώ τα περιστέρια»

Ραγίζει καρδιές!

7 Δεκεμβρίου 2020 07:14
Η άστεγη γιαγιά του Συντάγματος συγκινεί με τα λόγια της: «Ο Θεός ταΐζει εμένα και εγώ τα περιστέρια»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν έχει περάσει απο το Σύνταγμα και έχει δει ένα σμήνος περιστεριών να συγκεντρώνεται σε κάποιο συγκεκριμένο παγκάκι θα ξέρεις οτι είναι εκει η γιαγιά που τα ταΐζει. Σπόρια , κομμάτια απο το κουλούρι που τρώει ή οτι έχει πάνω της! Μια ιστορία που μας φέρνει στο μυαλό την άστεγη γιαγιά που κοιμόταν σε πυλωτή πολυκατοικίας!

Η γιαγιά είναι άστεγη και εδώ και καιρό προσπαθεί να βρει ζεστασιά σε κάποιο παγκάκι του Συντάγματος που ο ήλιος κάνει την εμφάνιση του ( αν αυτό είναι δυνατό).

Οι μαρτυρίες περαστικών λένε οτι η γιαγιά δεν καταδέχεται ούτε δωρεάν φαγητό ούτε τις υπηρεσίες κάποιου οργανισμού τονίζοντας οτι δεν έχει ανάγκη. Εμείς την προσπάθεια μας θα την κάνουμε μια φορά πάντως.

Πως να καταδεχθεί μια γιαγιά που δουλεύει απο μικρό παιδί και έβγαλε πέρα τόσες δυσκολίες να την βοηθήσουν; Το χειρότερο είναι πως ένα κράτος ξέχασε αυτούς τους ανθρώπους που κουβάλησαν στην πλάτη τους χώμα και πέτρες…..

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

88χρονη γιαγιά φεύγει από το εστιατόριο χωρίς να πληρώσει - Τότε ο σερβιτόρος ανακαλύπτει...

Μια 88χρονη γιαγιά πήγαινε στο ίδιο εστιατόριο κάθε εβδομάδα. Μια μέρα όμως έφυγε χωρίς καν να πληρώσει! Όταν ο σερβιτόρος καθάρισε το τραπέζι της, ανακάλυψε κάτι πολύ παράξενο. Επίσης, σοκάρει η ιστορία μίας 59χρονης γιαγιάς που απεβίωσε πριν σχεδόν τρία χρόνια, αλλά οι συγγενείς της αποφάσισαν να τη θάψουν μαζί με το κινητό της.

Ο Robin, ένας από τους σεβιτόρους, ανέλαβε να καθαρίσει το τραπέζι της. Μάζεψε τα μαχαιροπήρουνα, τα πιάτα και στο σημείο που ετοιμαζόταν να σηκώσει το τραπεζομάντηλο, πρόσεξε τον μαύρο φάκελο που είχε κρύψει επιμελώς η 88χρονη.

Μήπως ήταν τα χρήματα που όφειλε για το δείπνο; Ίσως να μην είχε ξεχάσει τελικά να πληρώσει, αλλά να είχε αφήσει τα χρήματα κρυμμένα στο τραπέζι.

Ο Robin ήταν πολύ περίεργος να δει το περιεχόμενο του φακέλου και έτσι αποφάσισε να τον ανοίξει. Στο εσωτερικό του δεν υπήρχαν χρήματα, παρά μόνο ένα σημείωμα που θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά τη ζωή όλων των υπαλλήλων.

Αμέσως έβγαλε το σημείωμα από τον φάκελο και άρχισε να φωνάζει σοκαρισμένος. Τι είχε μόλις διαβάσει άραγε;

Στο εσωτερικό του φακέλου, υπήρχε ένα κομμάτι χαρτί με ένα συγκινητικό μήνυμα στη μία πλευρά:

«Προς το προσωπικό του εστιατορίου,

Για περισσότερα από 30 χρόνια, είμαι τακτική πελάτισσα και απόλαυσα την κάθε στιγμή που μοιράστηκα μαζί σας. Με την πάροδο του χρόνου, είδα αυτό το εστιατόριο να αλλάζει μορφή: Οι υπάλληλοι άλλαξαν πολλές φορές, το μενού πέρασε από διάφορα στάδια, εγώ όμως έμεινα σταθερή στις επιλογές μου.

Πέρασα όμορφες στιγμές και ακόμα και στα δύσκολα, σταθήκατε στο πλευρό μου. Τώρα που είμαι γριά και άρρωστη, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από καρδιάς και γι' αυτό σας δωρίζω ένα σεβαστό χρηματικό ποσό.»

Με τρεμάμενα χέρια, ο σερβιτόρος είδε ότι κάτω από το χειρόγραφο σημείωμα υπήρχε επίσης μια επιταγή όπου αναγραφόταν ένα εξωφρενικό ποσό...

Το ποσό πάνω στην επιταγή ήταν 100.000 δολάρια και όλα αυτά από μια ηλικιωμένη κυρία που ερχόταν για τρεις δεκαετίες και ήθελε να ευχαριστήσει έμπρακτα το προσωπικό για όλα αυτά τα χρόνια που την εξυπηρετούσαν ανελλιπώς.

Ο Robin δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του και σε κατάσταση σοκ παρέδωσε αμέσως την επιταγή στο αφεντικό του, ο οποίος έβαλε τα κλάματα. Ήξερε ότι πολύ σύντομα δεν θα ξαναέβλεπε την Bea στο ίδιο τραπέζι να απολαμβάνει το δείπνο της, όπως έκανε κάθε εβδομάδα για τόσα χρόνια.

Εξάλλου "το να περιστοιχίζεσαι από άτομα που σε αγαπούν αξίζει πολύ περισσότερο από όλα τα λεφτά του κόσμου, έτσι δεν είναι;" είπε με βουρκωμένα μάτια.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share