Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: "Φωτιά" τα κρούσματα στη Κύπρο

Αναλυτικά

6 Δεκεμβρίου 2020 20:41
Κορωνοϊός:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κατάσταση του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο φαίνεται να είναι σε τραγική κατάσταση ενώ πριν από λίγες ώρες ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ τα κρούσματα για την Ελλάδα αλλά και τους διασωληνωμένους.

Συγκεκριμένα στη Κύπρο η κατάσταση δεν φαίνεται να είναι και τόσο καλή διότι το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 270 κρούσματα και 2 θανάτους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Κύπρου

Δύο άτομα έχουν αποβιώσει από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 61. 121 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 18 σε κρίσιμη κατάσταση.

  • Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 7,918 τεστ ανίχνευσης της νόσου, εκ των οποίων τα 2,090 με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τα 5,828 με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test).
  • 270 νέα περιστατικά της νόσου εντοπίστηκαν και επιβεβαιωθήκαν από τα μοριακά τεστ (PCR), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 12,451. Στα 270 συμπεριλαμβάνονται 69 επαληθεύσεις από rapid tests των προηγούμενων ημερών.
  • Σε 202 περιπτώσεις από τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) υπήρξε θετικό αποτέλεσμα, το οποίο θα πρέπει να επαληθευθεί με τη μοριακή μέθοδο (PCR).

Ακολουθούν αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα.

Α. Θάνατοι από τη νόσο COVID-19:

Τα δύο άτομα που απεβίωσαν με την τελική αιτία θανάτου να αποδίδεται στη νόσο COVID-19, αφορούν σε:

  • Άντρα, ηλικίας 72 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.
  • Γυναίκα, ηλικίας 86 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου μετά από μεταφορά της από το Πολυδύναμο Κέντρο Περιστερώνας.

Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχεται σε 61, εκ των οποίων:

  • 39 άντρες (64%), και
  • 22 γυναίκες (36%).

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων από την ασθένεια είναι τα 76 έτη.

Κορωνοϊός - Πάτρα: 10χρονο παιδί νοσηλεύεται σε ΜΕΘ

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται στην Ελλάδα με αποτέλεσμα οι καταστάσεις που επικρατούν να γίνονται όλο και πιο δύσκολες με τον ιό να μην κάνει διακρίσεις σε ηλικίες και να "χτυπά" ότι βρίσκει στο δρόμο του. Επίσης στην Ηλεία ένας 10χρονος νοσηλεύεται σε ΜΕΘ λόγω του ιού.

Συγκεκριμένα ένας 10χρονος εισήχθε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου, έχοντας εμφανίσει επιπλοκές από την Covid, με τους γιατρούς να μην αποκλείουν να πρόκειται για τον πρώτο ανήλικο ασθενή με νόσο Καβασάκι, στη χώρα μας.

Όπως μετέδωσε το OPEN TV, ο ανήλικος πριν από μερικές ημέρες νόσησε από κορωνοϊό, με τα συμπτώματα να είναι ήπια αρχικά. Ωστόσο, όταν φάνηκε να ξεπερνά την Covid, εμφάνισε πρόβλημα στους πνεύμονες, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η εισαγωγή του στο νοσοκομείο του Ρίου. Εκεί, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι πιθανότατα πρόκειται για το πρώτο κρούσμα της νόσου Καβασάκι στη χώρα μας. Μέχρι στιγμής, το παιδί δεν έχει χρειαστεί διασωλήνωση.

Δείτε το βίντεο:

Κορωνοϊός - Καβάλα: Νοσηλεύτρια "έχασε" τη ζωή της λίγες ώρες μετά την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωή της

Συνεχίζεται η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όπου καθημερινώς ακούμε για τα κρούσματα και τους θανάτους που αυξάνονται όλο και περισσότερο όπως στην Ηλεία όπου ένας 10χρονος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και έχει νοσηλευτεί.

Συγκεκριμένα μία νοσηλεύτρια 62 ετών έχασε τη μάχη για τη ζωή, ηττημένη από τον κορωνοϊό. Η άτυχη γυναίκα δούλευε, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ στη μαιευτική κλινική του νοσοκομείου Καβάλας.

Είχε νοσήσει με κορωνοϊό και χρειάστηκε να εισαχθεί σε ΜΕΘ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιάννακο, σήμερα η 62χρονη εξέπνευσε. Η γυναίκα έμενε στη Δράμα, μία ιδιαίτερα επιβαρυμένη περιοχή, με υψηλό ιικό φορτίο.

«Χάνουν τα λόγια το νόημα τους πιά με όσα τραγικά μας συμβαίνουν. Θρηνούμε συνεχώς συναδέλφους που χάνονται. Στο χώρο που γεννιούνται ζωές, η νοσηλεύτρια έχασε τη δική της. Πρόσφατα απέκτησε εγγονάκι και δεν πρόλαβε να το χαρεί. Μετράμε πολλές απώλειες. Η θλίψη μας είναι μεγάλη. Συλλυπητήρια και υποσχόμαστε ότι δεν θα το βάλουμε κάτω. Θα νικήσουμε τον ιό. Αρκεί να βοηθηθούμε», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Εν τω μεταξύ τη ζωή της έχασε προχθές και μια 37χρονη εργαζόμενη στο νοσοκομείο της Νάουσας η οποία νόσησε από κορωνοϊό. Μάλιστα, θλίψη προκαλεί το γεγονός ότι, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, η 37χρονη χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ, την οποία το νοσοκομείο δεν είχε και κατέληξε πριν προλάβει να μεταφερθεί σε άλλο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share