Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Διαδηλωτές εγκλωβίστηκαν σε πολυκατοικία

Τι συνέβη;

6 Δεκεμβρίου 2020 18:08
Επέτειος Γρηγορόπουλου: Διαδηλωτές εγκλωβίστηκαν σε πολυκατοικία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνεχίζονται τα επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που έχουν ξεκινήσει από το πρωί της Κυριακής 6 Νοεμβρίου με αποτέλεσμα να γίνουν πάνω από 100 προσαγωγές.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα τελευταία γεγονότα μετά από αρκετή ώρα διαβουλεύσεων μία ομάδα διαδηλωτών που παρέμενε εγκλωβισμένη στη Στοά Φέξη στο κέντρο της Αθήνας αποχώρησε χωρίς να σημειωθεί κάποια περαιτέρω ένταση.

Διαδηλωτές εγκλωβίστηκαν σε στοά της Αθήνας και συγκεκριμένα σε πολυκατοικία.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιες δεκάδες ατόμων βγήκαν στην Πατησίων κρατώντας ένα πανό στο οποίο ανέγραφαν ότι ήταν φοιτητές και ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Κάνανε μία μικρή πορεία μέχρι τη συμβολή με τη Σταδίου όταν και οι άνδρες των ΜΑΤ τους έκοψαν το δρόμο.

Οι διαδηλωτές άρχισαν να κατευθύνονται προς το Πολυτεχνείο όταν και ξεκίνησαν οι αστυνομικοί να τους καταδιώκουν. Στη συνέχεια βρήκαν καταφύγιο σε πολυκατοικία στη Στοά Φέξη όπου και παρέμειναν εγκλωβισμένοι.

Μετά από συνεννοήσεις με την αστυνομία οι δυνάμεις των ΜΑΤ αποχώρησαν και οι συγκεντρωμένοι βγήκαν από την πολυκατοικία. Δεν έχει γίνει γνωστό αν έχει προσαχθεί κάποιος από τη συγκεκριμένη ομάδα.

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Εντάχθηκε ΕΔΕ για τον αστυνομικό που κατέστρεψε λουλούδια

Από το πρωί της Κυριακής 6 Δεκεμβρίου επικρατούν εντάσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών ενόψει της επετείου του Αλέξη Γρηγορόπουλου ενώ πριν λίγη ώρα έγιναν πάνω από 100 προσαγωγές στο κέντρο της Αθήνας από τους αστυνομικούς.

Επίσης υπενθυμίζεται ότι πριν λίγη ώρα είχε δημοσιευτεί ένα βίντεο στο διαδίκτυο όπου απεικόνιζε έναν αστυνομικό να χτυπάει τα λουλούδια που ήταν για την μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Για αυτό το περιστατικό επενέβει η Ελληνική Αστυνομία όπου και εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με διενέργεια επείγουσας διοικητικής έρευνας (ΕΔΕ) για τη συμπεριφορά αστυνομικού στην περιοχή των Εξαρχείων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια επείγουσας διοικητικής έρευνας (ΕΔΕ) για επίμεμπτη συμπεριφορά αστυνομικού στην περιοχή των Εξαρχείων, που απεικονίζεται σε βίντεο που αναπαράγεται σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share