Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. σε πολυκατοικία στα Εξάρχεια

Τι συνέβη;

6 Δεκεμβρίου 2020 16:23
Επέτειος Γρηγορόπουλου: Εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. σε πολυκατοικία στα Εξάρχεια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Από το πρωί της Κυριακής 6 Δεκεμβρίου επικρατεί πανικός στους δρόμους της Αθήνας και συγκεκριμένα στα Εξάρχεια ενόψει της επετείου του Αλέξη Γρηγορόπουλου όπου πριν από λίγο έγιναν προσαγωγές από τους αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Κυριακής 6 Δεκεμβρίου ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στην περιοχή των Εξαρχείων, όταν ομάδα ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. εισέβαλε σε πολυκατοικία στην οδό Τσαμαδού και έκανε ρίψη κρότου λάμψης εντός του κτιρίου. Παράλληλα, προχώρησε και σε προσαγωγές.

Την ίδια ώρα, εξετάζεται βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter και δείχνει άνδρες των ΜΑΤ να πετούν ανθοδέσμη που άφησε μια κυρία στο σημείο της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, για το περιστατικό θα διενεργηθεί πειθαρχικός έλεγχος από την ΕΛ.ΑΣ.

Εξάρχεια: Αστυνομικοί καταστρέφουν λουλούδια που προορίζονταν για το μνημείο του Γρηγορόπουλου

Τη στάση αστυνομικού, ο οποίος διακρίνεται, σε βίντεο που κυκλοφορεί, να διαλύει και να πετάει στο έδαφος τα λουλούδια πολίτη που προορίζονταν για το σημείο που δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος, κατήγγειλαν πολίτες, οι οποίοι βρέθηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων νωρίτερα την Κυριακή.

Ωστόσο νωρίτερα η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον 60 προσαγωγές στα Εξάρχεια μετά από εντάσεις που δημιουργήθηκαν στο σημείο.

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Η ΚΝΕ καταγγέλλει την ΕΛ.ΑΣ. ότι δεν επέτρεψε να αφήσει ένα λουλούδι

Το «παρών» - παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. - επιθυμούσε να δώσει και σήμερα ο Περισσός (μετά το Πολυτεχνείο), με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αψηφώντας την πανδημία.

Για το λόγο αυτό, αντιπροσωπεία του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ μετέβη στα Εξάρχεια, αλλά «παρεμποδίστηκε από δυνάμεις της αστυνομίας», σύμφωνα με πηγές του Περισσού.

Κατά τις ίδιες πηγές, η αντιπροσωπεία, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, επεδίωξε να αφήσει ένα λουλούδι στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στον τόπο της δολοφονίας του στα Εξάρχεια, όπως καταγγέλλει το Γραφείο Τύπου της ΚΝΕ.

Η ανακοίνωση της ΚΝΕ:

«Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, που φτάνει σε σημεία αυτογελοιοποίησης μέσα από την αντιδημοκρατική απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων σε όλη την Επικράτεια. Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Η φωνή μας δε φιμώνεται!

Απέναντι στο όργιο αυταρχισμού και καταστολής, ο λαός και η νεολαία θα αντιτάξουμε τον οργανωμένο μας αγώνα για υγεία, μόρφωση και ζωή με δικαιώματα».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share