Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στη Γαλλία: Πεδίο μάχης το Παρίσι - Σοβαρά επεισόδια στους δρόμους

Τι συνέβη;

5 Δεκεμβρίου 2020 18:51
Συναγερμός στη Γαλλία: Πεδίο μάχης το Παρίσι - Σοβαρά επεισόδια στους δρόμους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στη Γαλλία και συγκεκριμένα στο Παρίσι επικρατεί ένα πεδίο μάχης με τα επεισόδια που συμβαίνουν μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών. Επίσης στον Κολωνό επικρατούν συμπλοκές μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών λόγω της επετείου του Γρηγορόπουλου.

Συγκεκριμένα δεκάδες κουκουλοφόροι πέταξαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων, πυρπόλησαν αυτοκίνητα και έβαλαν φωτιά σε οδοφράγματα κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στο Παρίσι κατά της αστυνομικής βίας. Επίσης η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωναν ειρηνικά στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας όταν ξέσπασαν τα επεισόδια μεταξύ της αστυνομίας και ομάδων διαδηλωτών, οι περισσότεροι εκ των οποίων ντυμένοι στα μαύρα και με τα πρόσωπά τους καλυμμένα. Ορισμένοι εξ αυτών χρησιμοποίησαν σφυριά για να σπάσουν πεζοδρόμια.

Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους για να καταγγείλει την αστυνομική βία και τα σχέδια για την πολιτική ασφάλεια του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, που σύμφωνα με τους διαδηλωτές θα καταλύσουν τις πολιτικές ελευθερίες.

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. κλείνουν έξι σταθμοί του μετρό την Κυριακή

Με εντολή της Αστυνομίας θα κλείσουν αύριο Κυριακή στις 8.00 οι σταθμοί Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Μοναστηράκι και Βικτώρια στις γραμμές 1,2 και 3 του Μετρό. Από τους σταθμούς αυτούς οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση. Το Τραμ θα λειτουργήσει κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα εκδόθηκε η απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για την απαγόρευση των συναθροίσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την οποία «απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 05:00 ώρα έως και την 24:00 ώρα της 6ης Δεκεμβρίου 2020».

Επίσης γνωστοί στην Αστυνομία είναι οι έξι από τους εννιά συλληφθέντες που δημιούργησαν επεισόδια χθες στο Σύνταγμα.

Αναλυτικότερα, η διαταγή αναφέρει

«Λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 05:00 ώρα έως και την 24:00 ώρα της 6ης Δεκεμβρίου 2020.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

  • διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν
  • δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και
  • διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις».
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share