Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Καιρός: Συνεχίζεται το «μπαράζ» κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο

Αναλυτική πρόγνωση

5 Δεκεμβρίου 2020 07:10
Καιρός: Συνεχίζεται το «μπαράζ» κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Καιρός σήμερα: Ο καιρός μόνο… ευχάριστος δε θα είναι το Σαββατοκύριακο, έχοντας ξεκινήσει την επιδείνωση από χθες (4/12) και συνεχίζοντας σήμερα (5/12), αν και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη μισή χώρα, όπως αναφέρεται και από την ΕΜΥ.

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός. Η ορατότητα κατά τόπους θα είναι περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο βαθμιαία 6 και τη νύχτα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, με τον Σάκη Αρναούτογλου να εκφράζει μια ανησυχία.

Στην σεισμόπληκτη Σάμο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μέχρι το μεσημέρι με σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και από το βράδυ ανατολικοί-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια -παραθαλάσσια τμήματα με σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα με σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και στην Θράκη θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στη Θράκη. Θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία η μέγιστη τιμή της θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στο Ιόνιο. Θα πνέουν άνεμοι από νοτιοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι βαθμιαία σε 4 με 6 μποφόρ και τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα βόρεια, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες μέχρι το απόγευμα. Θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι και από το βράδυ ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια οι άνεμοι θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share