Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»: Κανείς εργαζόμενος που νόσησε δεν διώκεται πειθαρχικά

Η επίσημη ανακοίνωση

4 Δεκεμβρίου 2020 17:40
Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»: Κανείς εργαζόμενος που νόσησε δεν διώκεται πειθαρχικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Διαψεύδει το Γενικό Αντικαρκινικό & Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών "Ο Άγιος Σάββας" δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η διοίκηση του νοσοκομείου κινείται πειθαρχικά σε βάρος των εργαζομένων που νόσησαν από κορωνοϊό.

«Ουδείς εκ των εργαζομένων διώκεται για ο,τιδήποτε» επισημαίνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο και επισημαίνει με έμνφαση ότι η ΕΔΕ διενεργείται για να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκαν τα κρούσματα, παρά τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα που είχαν ληφθεί.

Ωστόσο άλλος ένας ιερέας που νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καβάλας έχασε τη ζωή του από τον κορωνοϊό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γενικού Αντικαρκινικού & Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών "Ο Άγιος Σάββας"

Σχετικά με δημοσιεύματα για διενέργεια ΕΔΕ στο Νοσοκομείο μας, στα οποία αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «τιμωρούνται νοσηλεύτριες που αρρώστησαν με Covid - Πειθαρχικός έλεγχος σε 3 γιατρούς που νόσησαν», επισημαίνονται τα εξής:

  • Εν όψει χωροταξικής συρροής κρουσμάτων Covid-19 σε ασθενείς και προσωπικό του Νοσοκομείου, τα οποία εντοπίστηκαν στη Β΄ Παθολογική Ογκολογική Κλινική, από τις 26/10/20 έως την 10/11/20, εκδηλώθηκαν αμέσως οι προβλεπόμενες ενέργειες ιχνηλασίας, απολύμανσης χώρων, θέσης ατόμων σε καραντίνα και ασφαλούς διακομιδής ασθενών, σύμφωνα με τα υφιστάμενα πρωτόκολλα.
  • Περαιτέρω, διενεργήθηκε μοριακός έλεγχος στο σύνολο του προσωπικού και τους νοσηλευόμενους, ενώ η Ομάδα Εργασίας και Επέμβασης της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου, γνωμοδότησε για την λήψη περαιτέρω μέτρων προκειμένου να αποτραπεί η διασπορά της νόσου στο σύνολο του νοσοκομείου.
  • Η ταχύτατη και απολύτως εναρμονιζόμενη με τα ισχύοντα πρωτόκολλα παρέμβαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου, σε συνεργασία με το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, είχε ως αποτέλεσμα η νόσος να περιοριστεί σε μόλις 21 κρούσματα, εκ των οποίων 11 ασθενείς και 10 μέλη του προσωπικού.
  • Λόγω της ιδιαιτερότητας του Νοσοκομείου και του εντοπισμού κρουσμάτων σε ανοσοκατασταλμένους ασθενείς, η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου επισήμανε ενδεχόμενες «τρωτότητες» της λειτουργίας και των υπηρετούντων και έθεσε υπόψη τις παρατηρήσεις της στη Διοίκηση του Νοσοκομείου.
  • Η Διοίκηση παρήγγειλε στο πλαίσιο αυτό τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκαν τα κρούσματα, παρά τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα που είχαν ληφθεί.

Ευκαιρίας δοθείσης, επισημαίνεται ότι η ΕΔΕ κατά τον Υπαλληλικό Κώδικα δεν συνιστά άσκηση ή έναρξη, πολύ περισσότερο, πειθαρχικής δίωξης και δηλούται σαφώς ότι ουδείς εκ των εργαζομένων διώκεται για ο,τιδήποτε, όπως ψευδώς αναφέρεται στα δημοσιεύματα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share