Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη Τσιόδρα, Χαρδαλιά, Χρυσοχοΐδη για τον κορωνοϊό

Στόχος ο καλύτερος δυνατός συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων

4 Δεκεμβρίου 2020 17:26
Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη Τσιόδρα, Χαρδαλιά, Χρυσοχοΐδη για τον κορωνοϊό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ευρεία τηλεδιάσκεψη για την αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Δράμας, Πέλλας, Φλώρινας, Πιερίας και Ημαθίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 13.30 από το κτίριο Φάρος της Πολιτικής Προστασίας.

Με την συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, του Υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, Θεόδωρου Λιβάνιου, καθώς και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε, επίσης, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου, καθώς και όλοι οι Δήμαρχοι των Περιφερειακών Ενοτήτων Ξάνθης, Δράμας, Πέλλας, Φλώρινας, Πιερίας και Ημαθίας.

Σκοπός της τηλεδιάσκεψης ήταν η αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης, καθώς και ο καλύτερος δυνατός συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων για τη βέλτιστη διαχείριση της κατάστασης και την αποτροπή περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού.

Όλοι οι συμμετέχοντες τόνισαν την ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων προστασίας, ενώ αναμένεται άμεσα εντατικοποίηση των ελέγχων στις περιοχές αυτές. Επιπλέον, Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες ημέρες σειρά rapid test σε μεγάλες βιομηχανικές μονάδες των εν λόγω Περιφερειακών Ενοτήτων.

Τέλος, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων επεσήμανε την ανάγκη για εντατικοποίηση της ενημέρωσης και ακόμα μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των κατοίκων των περιοχών αυτών επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Ωστόσο σήμερα έγινε γνωστό ότι έχασε την μάχη με τον κορωνοϊό ακόμη ένας ιερέας.

Κορωνοϊός - Κατερίνη: Θετικός στον ιό ο υπεύθυνος της κλινικής Covid του νοσοκομείου

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να "χτυπάει" την Ελλάδα με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνεχώς κρούσματα αλλά και διασωληνωμένοι με αρκετούς να αναρωτιούνται πότε θα γίνουν οι πρώτοι εμβολιασμοί και ποιοι θα τους κάνουν.

Συγκεκριμένα θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας, Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής και Υπεύθυνος της Κλινικής covid-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, Ιατρός, Ηρακλής Τσανικίδης.

Την είδηση αποκάλυψε ο ίδιος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Όπως ενημερώνει παραμένει σε κατ’ οίκον απομόνωση σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

«Μετά από 9μηνες στην πρώτη γραμμή κατά της πανδημίας βρέθηκα θετικός σε εβδομαδιαίο έλεγχο ρουτίνας του προσωπικού. Ως εκ τούτου θα παραμείνω σε κατ΄οικον απομόνωση όπως ορίζει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ μέχρι την επάνοδο μου στο αγώνα», ανέφερε το μήνυμα του κ. Τσανικίδη.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται λίγες ημέρες μετά την συνάντησή του με τον Υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, με τον οποίον συζήτησαν τις ελλείψεις του Γ.Ν. Κατερίνης σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό εξαιτίας του τεράστιου επιδημιολογικού φορτίου της Πιερίας.

Ο κ. Τσανικίδης, ήταν ο μοναδικός από τους τέσσερις γιατρούς της μονάδας του νοσοκομείου που δεν είχε νοσήσει μέχρι τώρα, αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ.

Κορωνοϊός: Ένα άκαιρο άνοιγμα μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερο lockdown

Η πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα έχει "χτυπήσει" αρκετά τον κόσμο με αποτέλεσμα να παρθούν και άλλα μέτρα όπως η επέκταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου ώστε να μειωθούν και άλλο τα κρούσματα και οι διασωληνωμένοι.

Συγκεκριμένα ο επιδημιολόγος και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Τάκης Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι βελτιωμένη είναι η εικόνα με τον αριθμό των κρουσμάτων, όμως ακόμα δεν επιτρέπεται να μπούμε σε φάση άρσης των μέτρων όπως είπε

«Η συνολική εικόνα είναι ότι τα νέα κρούσματα έχουν αρχίσει να έχουν μια τάση σταθεροποίησης ή και μείωσης. Οι σκληροί δείκτες, νεκροί και διασωληνωμένοι, έρχονται καθυστερημένα, διότι υπάρχει μια διαφορά φάσης με αυτούς.

Τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά αρχίζει να φαίνεται μια καθοδική τάση. Παρότι τα νέα περιστατικά αρχίζουν να έχουν μια τάση μείωσης, τα νοσοκομεία συνεχίζουν να έχουν πίεση, γι’ αυτό είναι τελείως απαραίτητη η πλήρης στήριξη του ΕΣΥ» ανέφερε στον ΣΚΑΪ.

Στην ερώτηση γιατί μετά από 4 εβδομάδες καραντίνας δεν έχουν περιοριστεί περισσότερο τα κρούσματα ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι η διασπορά ήταν αρκετά μεγάλη, ειδικά στη Θεσσαλονίκη και ο χρόνος κάμψης που απαιτείται είναι μεγαλύτερος υπογραμμίζοντας ότι «τα δεδομένα δεν είναι αυτά που θα ήθελε κανείς για να μπούμε σε μια φάση άρσης των μέτρων».

Πρόσθεσε δε ότι «μπαίνουμε σε μια περίοδο ιδιαίτερα απαιτητική, μετά τις γιορτές, καθώς θα πρέπει να είμαστε και με δραστηριότητες ανοιχτές και με μέτρα» τονίζοντας ότι ένα άκαιρο άνοιγμα μπορεί να οδηγήσει σε ένα μεγαλύτερο κλείσιμο αργότερα και μεγαλύτερη οικονομική ζημιά.

Σχετικά με τα εμβόλια σχολίασε ότι είναι λογικό να υπάρχουν απορίες από τους πολίτες για την ασφάλεια τους, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι «είναι επαρκέστατα αποτελεσματικά κι επαρκέστατα ασφαλή και κόσμος πρέπει να εμβολιαστεί».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share