Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Αυτοκτόνησε 11χρονος κατά τη διάρκεια τηλεκπαίδευσης

Τραγωδία

4 Δεκεμβρίου 2020 17:07
Αυτοκτόνησε 11χρονος κατά τη διάρκεια τηλεκπαίδευσης
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ένα 11χρονο αγόρι αυτοκτόνησε κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης, που γινόταν μέσω Zoom. Ο Adan Llanos αυτοκτόνησε στο σπίτι του στο Woodbridge της Καλιφόρνια, κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού μαθήματος την Τετάρτη το πρωί. Επίσης, το Βέλγιο παρακολουθεί παγωμένο τις πληροφορίες που έρχονται από την αυτοκτονία της 24χρονης κομμώτριας στη Λιέγη, εξαιτίας του δεύτερου lockdown.

Η αδελφή του αγοριού άκουσε το όπλο να εκπυρσοκροτεί και πήγε στο δωμάτιο του Αντάν, όπου βρήκε τον αδελφό της, θανάσιμα τραυματισμένο. Το κορίτσι που έκανε και αυτό διαδικτυακό μάθημα στο δωμάτιο τής, ενημέρωσε τον δάσκαλό της τι είχε συμβεί και έπειτα έσπευσε να βρει έναν γείτονα, ο οποίος κάλεσε το 911.

Ο Adan μεταφέρθηκε σε ένα κοντινό νοσοκομείο, όπου αργότερα υπέκυψε στους τραυματισμούς του, με τους γονείς του δίπλα του. Το γραφείο του σερίφη της κομητείας του San Joaquin είπε ότι το αγόρι είχε απενεργοποιήσει τον ήχο και την κάμερα του όταν πυροβόλησε τον εαυτό του, πράγμα που σημαίνει ότι κανείς άλλος στην τάξη του δημοτικού σχολείου Woodbridge δεν είδε αυτό που συνέβη.

Δεν είναι σαφές τι ώθησε τον Αντάν ​​να αφαιρέσει τη ζωή του, αλλά ο Πολ Γουόρεν, διευθυντής υποστήριξης στο σχολείο του παιδιού είπε ότι είχε είδε έναν αυξανόμενο αριθμό μαθητών με άγχος και κατάθλιψη. Ο Γουόρεν είπε ότι πολλοί μαθητές προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν το γεγονός ότι ο κορωνοϊός διέκοψε τις ρουτίνες τους και τους έκανε να μην μπορούν να κοινωνικοποιηθούν με φίλους.

Το Lodi School District, το οποίο περιλαμβάνει το Δημοτικό Σχολείο Woodbridge, σχεδιάζει να προσφέρει στους μαθητές διαδικτυακή θεραπεία για να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τον θάνατο του συμμαθητή τους. Οι ειδικοί στον τομέα της ψυχικής υγείας λένε ότι τα συνεχιζόμενα μέτρα προστασίας από τον Covid -19 έχουν προκαλέσει έκρηξη σε ζητήματα ψυχικής υγείας που προκαλούνται από τη μοναξιά, το άγχος και την αβεβαιότητα, με τα παιδιά να επηρεάζονται πολύ.

Η ψυχολόγος παιδιών Tara Niendam, από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Ντέιβις, είπε ότι πολλοί μαθητές που ευδοκιμούν στη δομή και την κοινωνική επαφή του σχολείου μπορεί να δυσκολευτούν με την εικονική μάθηση.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share