Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

ΚΤΕΟ: Παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας τους - Δείτε μέχρι πότε

Αναλυτικά

4 Δεκεμβρίου 2020 14:44
ΚΤΕΟ: Παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας τους - Δείτε μέχρι πότε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όσοι ήθελαν να περάσουν ΚΤΕΟ το όχημα τους αυτές τις μέρες δεν θα μπορέσουν διότι δόθηκε παράταση στην αναστολή λειτουργία τους για λίγο ακόμη. Παράλληλα δείτε πότε αναμένεται να γίνει η παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας αλλά και ποια είναι τα πρόστιμα.

Συγκεκριμένα παρατείνεται έως και τις 7 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6:00 η αναστολή λειτουργίας των δημόσιων και ιδιωτικών ΚΤΕΟ της ελληνικής επικράτειας.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, την οποία επικαλείται το ΑΜΠΕ, για το διάστημα αυτό επιτρέπεται μόνο ο τεχνικός έλεγχος φορτηγών με ΜΑΜΦΟ >3,5 t και λεωφορείων σε Δημόσια και Ιδιωτικά ΚΤΕΟ της χώρας που διαθέτουν εγκεκριμένη-αδειοδοτημένη γραμμή τεχνικού ελέγχου βαρέων οχημάτων και υπό την προϋπόθεση:

  1. Μέγιστου αριθμού 9 ατόμων σε αναμονή
  2. Προσέλευσης μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων και επίδειξης του σχετικού καταλόγου στα ελεγκτικά όργανα και
  3. Ωράριο λειτουργίας έως τις 20:30 μ.μ.

Η παράταση των 45 ημερολογιακών ημερών που έχει δοθεί με τις (β), (γ) και (δ) σχετικές εγκυκλίους επεκτείνεται κατά 25 ημερολογιακές ημέρες. Επίσης, όπου στις ανωτέρω εγκυκλίους αναφέρεται ως καταληκτική ημερομηνία η Δευτέρα 30-11-2020, αυτή μετατίθεται τη Δευτέρα 7-12-2020.

Οχήματα για τα οποία προκύπτει ότι συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας εντός του χρονικού διαστήματος από Σάββατο 7-11-2020 έως και Δευτέρα 7-12-2020 ελέγχονται εμπρόθεσμα (χωρίς την καταβολή πρόσθετου ειδικού τέλους) έως και τις 29 Ιανουαρίου 2021.

Για τα οχήματα για τα οποία έχουν ήδη εκδοθεί άδειες κυκλοφορίας με την παρατήρηση για τεχνικό έλεγχο εντός 45 ημερών, η υποχρέωση για προσκόμιση του Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου στην αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών παρατείνεται αυτοδίκαια κατά 25 ημερολογιακές ημέρες.

Τέλος, επιτρέπεται η ανάκληση διαγραφής στις περιπτώσεις μοτοσικλετών, για τις οποίες έχει υποβληθεί αίτηση στην οικεία Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών εντός της προθεσμίας που προβλέπεται στην υπ' αριθμ. Α-οικ. 5685/437/08.03.2006 εγκύκλιο, χωρίς την προσκόμιση Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου (ΔΤΕ) από δημόσιο ή ιδιωτικό ΚΤΕΟ.

Το ΔΤΕ προσκομίζεται στην αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών εντός 70 ημερών από την ημερομηνία χορήγησης των στοιχείων κυκλοφορίας (πινακίδες και έντυπο αδείας). Στο χώρο των παρατηρήσεων της άδειας κυκλοφορίας θα αναγράφεται «Ημερομηνία πρώτου τεχνικού ελέγχου έως την …../…../……. (70 ημέρες μετά την ημερομηνία χορήγησης στοιχείων κυκλοφορίας)».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share