Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Εποχικά καταστήματα: Πότε θα ανοίξουν - Πως θα λειτουργήσουν

Τι αναμένεται να ανακοινωθεί

4 Δεκεμβρίου 2020 07:39
Εποχικά καταστήματα: Πότε θα ανοίξουν - Πως θα λειτουργήσουν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά την ανακοίνωση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει σε lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου αρκετοί αναρωτιούνται πότε θα ανοίξουν τα εποχικά καταστήματα αλλά και πως θα λειτουργήσουν με την κατάσταση που επικρατεί με τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου αναμένεται να ανοίξουν τα καταστήματα όπου συγκεκριμένα αυτά που πωλούν αμιγώς χριστουγεννιάτικα είδη υπολογίζονται σε περίπου 110 σε όλη τη χώρα και γι’ αυτό εκτιμήθηκε ότι αποτελούν μικρό κίνδυνο για εξάπλωση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου τα εποχικά καταστήματα θα μπορούν να λειτουργούν επτά ημέρες της εβδομάδας. Το ωράριό τους, κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα είναι διευρυμένο αλλά μόνο ως προς το άνοιγμα λόγω του lockdown που παραμένει σε ισχύ μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου.

Τη Δευτέρα αναμένονται να ανοίξουν τα εποχιακά καταστήματα για να ανοίξει η αγορά.

Συγκεκριμένα αναμένεται να ανακοινωθεί ότι θα μπορούν να ανεβάζουν ρολά από τις 7 το πρωί αλλά θα πρέπει να τα κατεβάζουν στις 8:30 το βράδυ. Οι καταναλωτές που επιθυμούν να επισκεφθούν τα συγκεκριμένα καταστήματα θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033 με κωδικό 2.

Λεπτομερείς ανακοινώσεις για την λειτουργία των εποχιακών καταστημάτων αναμένονται μέσα στην ημέρα από τον ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Ο λόγος επιλογής των εποχιακών καταστημάτων

Εξηγώντας το σκεπτικό πίσω από την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν τα εποχιακά καταστήματα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε στο MEGA ότι «η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να ανοίξουμε τα αμιγώς εποχικά καταστήματα. Αυτά και μόνο. Όχι γενικώς όλα τα καταστήματα που πουλάνε και χριστουγεννιάτικα είδη. Θα έχουν διευρυμένο ωράριο, θα έχουν τις μάσκες, τα τετραγωνικά ανά πελάτη κλπ.

Όπως ο κόσμος πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ, θα πηγαίνει και σε αυτά. Αν πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να πάρουμε μεγαλύτερο ρίσκο θα ανοίγαμε όλα τα καταστήματα που έχουν, μεταξύ άλλων, και εποχικά είδη. Για αυτό ανοίγουμε αποκλειστικά αυτά που έχουν μόνο εποχικά είδη και πρέπει να δουλέψουν τώρα»

Τα εποχιακά καταστήματα αναμένεται να ανοίξουν τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «είναι πολύ λίγα τα καταστήματα, 110 στην Ελλάδα και είναι ένα είδος απολύτως εποχικό. Ήδη έχουμε απελευθερώσει την πώληση των χριστουγεννιάτικων δέντρων, καθώς δεν μπορούσαν να περιμένουν οι παραγωγοί για να τα κόψουν. Καταλαβαίνω ότι δυσαρεστώ τα άλλα καταστήματα που πουλούν εποχικά ήδη, αλλά δεν μπορούμε να καταδικάσουμε ανθρώπους στην οικονομική καταστροφή.

Υπήρξε συζήτηση με τους επιστήμονες και τον κ. Τσιόδρα για το αν μπορούμε να πάρουμε αυτό το μικρό ρίσκο. Δε θα αφήσουμε κανέναν πίσω».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share