Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

Το εμβόλιο της Moderna παρήγαγε αντισώματα που παρέμειναν 90 ημέρες μετά τη χορήγηση της 2ης δόσης

Τι αποκαλύπτουν τα νέα ευρήματα

4 Δεκεμβρίου 2020 00:50
Το εμβόλιο της Moderna παρήγαγε αντισώματα που παρέμειναν 90 ημέρες μετά τη χορήγηση της 2ης δόσης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το εμβόλιο της φαρμακοβιομηχανίας Moderna για τον κορωνοϊό παρήγαγε αντισώματα τα οποία εξακολουθούσαν να υπάρχουν για 90 ημέρες μετά τον εμβολιασμό.

Η διάρκεια της προστασίας που προσφέρει το εμβόλιο είναι αναμφίβολα μεγαλύτερη, όμως αυτά είναι τα πρώτα δεδομένα που συλλέχθηκαν σε μια περίοδο πολλών μηνών και επιβεβαιώθηκαν ανεξάρτητα από μια επιστημονική επιθεώρηση.

Τα συμπεράσματα της μελέτης, σε 34 ανθρώπους που συμμετείχαν στην αρχή των κλινικών δοκιμών, δημοσιεύθηκαν σήμερα στo ιατρικό περιοδικό «New England Journal of Medicine». Ωστόσο πληροφορίες κάνουν λόγο ότι οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό αναμένεται να ξεκινήσουν 11 Ιανουαρίου.

Καμία σοβαρή παρενέργεια

Οι ερευνητές των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας εξέτασαν το επίπεδο δύο τύπων αντισωμάτων, 90 ημέρες αφότου οι εθελοντές έλαβαν τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Η πρώτη δόση τούς είχε χορηγηθεί 28 ημέρες νωρίτερα.

Παρατήρησαν μια «ελαφρά» και αναμενόμενη πτώση των αντισωμάτων στους εμβολιασμένους συμμετέχοντες, αλλά σε επίπεδο που παρέμενε υψηλό και μεγαλύτερο από τη φυσική ανοσία που παρατηρήθηκε σε ασθενείς οι οποίοι ανάρρωσαν από την Covid-19.

Επιπλέον, δεν παρατηρήθηκε καμία σοβαρή παρενέργεια σε αυτήν την πρώτη φάση των δοκιμών, που ξεκίνησε τον Μάρτιο.

Εμβόλιο moderna για τον κορωνοϊό - Τι αποκαλύπτους τα νέα ευρήματα

Κορωνοϊός: «Οχι» στο άνοιγμα των σχολείων από τους λοιμωξιολόγους

Να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία λόγω της ραγδαίας αύξησης του κορωνοϊού στην χώρα μας θα εισηγηθούν οι λοιμωξιολόγοι, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

Η επιτροπή λοιμωξιολόγων ολοκλήρωσε τη συνεδρίασή της το βράδυ της Πέμπτης και αποφάσισε να εισηγηθεί να μην ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων. To θέμα θα συζητηθεί εκ νέου στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση είχε αποφασίσει το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων από τις 16 Νοεμβρίου, ενώ νωρίτερα είχε κλείσει γυμνάσια, λύκεια και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Ωστόσο σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.882 νέα κρούσματα του ιού, ακόμα 100 θανάτους από την πανδημία, ενώ οι διασωληνωμένοι είναι 622.

Όχι στο άνοιγμα των σχολείων

Κορωνοϊός: 428 νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, 334 στην Αττική

Ελαφρά μείωση παρατηρείται σε Θεσσαλονίκη και Αττική στην κατανομή των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα, ωστόσο στο «κόκκινο» παραμένουν Περιφέρειες της επαρχίας.

Την τελευταία ημέρα καταγράφηκαν στη χώρα, 1.882 νέα κρούσματα του ιού, ακόμα 100 θανάτους από την πανδημία, ενώ οι διασωληνωμένοι είναι 622.

Οσον αφορά στην κατανομή των κρουσμάτων, η Θεσσαλονίκη έχει ξανά την πρωτιά καθώς κατέγραψε 428 νέες μολύνσεις την τελευταίες ημέρα, ενώ η Αττική σημείωσε 334.

Σε αμφότερα τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας παρατηρείται μείωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού σε σχέση με χθες. Από την άλλη, στο κόκκινο παραμένει η Πιερία, αλλά και η Λάρισα που κατέγραψαν 110 και 121 νέα κρούσματα αντίστοιχα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share