Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Επιτέλους ειπώθηκε: Αυτός είναι ο λόγος που δεν πέφτουν τα κρούσματα

Ιδού ο λόγος!

3 Δεκεμβρίου 2020 12:20
Επιτέλους ειπώθηκε: Αυτός είναι ο λόγος που δεν πέφτουν τα κρούσματα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος μίλησε στο Mega και προσπάθησε να δώσει μία εξήγηση στο μεγάλο ερώτημα των τελευταίων εβδομάδων, όταν το δεύτερο κύμα του κορωνοϊου σάρωσε την Ελλάδα με τους 100 και πλέον νεκρούς ανά ημέρα να δείχνουν ότι η χώρα βρίσκεται στην κορυφή των χωρών που ο ιός χτύπησε πιο σκληρά στο δεύτερο κύμα.

Το ερώτημα είναι γιατί τόσα πολλά κρούσματα και γιατί δεν πέφτουν. Κατά τη γνώμη του κου Βατόπουλου γι’ αυτό το γεγονός ευθύνεται το καλοκαίρι. Η αίσθηση που έχει ο καθηγητής είναι ότι η Ελλάδα ξεκίνησε πολύ υψηλά, με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων την εποχή του καλοκαιριού και όταν το δεύτερο κύμα τη χτύπησε, ο αριθμός των κρουσμάτων της ήταν ήδη ανησυχητικά μεγάλος.

«Η βάση από την οποία ξεκίνησε το δεύτερο κύμα ήταν αρκετά ψηλή. Γι’ αυτό υπάρχει αντίσταση στο να κατεβούν οι αριθμοί των κρουσμάτων γρήγορα», δήλωσε ενώ πρόσθεσε ότι στην επιδημιολογία κοιτάμε τον κυλιόμενο μέσο όσο επτά ημερών οπότε είναι λογικό να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα από ημέρα σε ημέρα.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι δεν έχει σημασία αν τα κρούσματα είναι 1500 ή 2000, ο αριθμός είναι πολύ μεγάλος και θα πρέπει να περιμένουμε 3 ημέρες ακόμα μέχρι να παρθούν νέες αποφάσεις, τονίζοντας ότι τα φετινά Χριστούγεννα δεν μπορεί να γίνουν με τη μορφή που είχαμε συνηθίσει.

Σοκ στην Κατερίνη: Νεκρός 47χρονος ασθενής με κορωνοϊό - Το είχε «σκάσει» από το νοσοκομείο

47χρονος πατέρας ενός παιδιού που νοσηλευόταν με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Κατερίνης, βρέθηκε νεκρός σε απόσταση 1χλμ από το νοσοκομείο.

O άτυχος άντρας, που κατάγονταν από χωριό της Πιερίας, το είχε σκάσει από το νοσοκομείο στο οποίο έσπευσε στις 12 Νοεμβρίου επειδή αισθάνθηκε αδιαθεσία και θέλησε να κάνει κάποιες εξετάσεις.

Εκεί βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και του ζήτησαν να μείνει και να νοσηλευθεί. Ωστόσο, τρεις ημέρες μετά ο άνδρας έφυγε από το νοσοκομείο, χωρίς να ενημερώσει κανέναν. Το πρωί της Τρίτης βρέθηκε νεκρός, κατά τη διάρκεια εργασιών σε πολύ κοντινή απόσταση από το ίδρυμα.

Δεν έχει γίνει νεκροψία ωστόσο μιλούν για θάνατο από παθολογικά αίτια. Η οικογένεια του, που είχε δηλώσει την εξαφάνιση και είχε εκδοθεί silver alert, ζητά ευθύνες από το νοσοκομείο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share