Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θρήνος: Πέθανε αγαπημένος ηθοποιός από το «Mad Max»

Απέραντη θλίψη...

2 Δεκεμβρίου 2020 23:21
Θρήνος: Πέθανε αγαπημένος ηθοποιός από το «Mad Max»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θρήνος σκεπάζει τον καλλιτεχνικό κόσμο παγκοσμίως, αφού πέθανε αγαπημένος ηθοποιός από την ταινία «Mad Max», βυθίζοντας στο πένθος τους φαν της, τη στιγμή που η Ελλάδα επίσης θλίβεται από το θάνατο καλλιτέχνιδας.

Ο Χίου Κιζ-Μπιρν πέθανε σε ηλικία 73 ετών, όντας ο... κακός των ταινιών «Mad Max». Τόσο της πρωτότυπης όσο και του remake με τίτλο «Mad Max: Fury Road» που γυρίστηκε μετά από 36 χρόνια.

Ο σκηνοθέτης Τεντ Τζόγκεγκαν ανακοίνωσε τον θάνατο του Αυστραλού ηθοποιού, αναφέροντας πως «υπήρξε ένας ήρως για τον κινηματογράφο της Αυστραλίας».

Η πρώτη ταινία με την οποία έγινε γνωστός ήταν το «Mad Max» του 1979, όταν ήταν ο... κακός που έπρεπε να αντιμετωπίσει ο Μελ Γκίμπσον, ενώ το 2015 βρέθηκε «απέναντι» στη Σαρλίζ Θέρον και τον Τομ Χάρντι. Ήταν, μάλιστα, ο μοναδικός που είχε συμμετοχή και στις δυο ταινίες.

Στην καριέρα του συμμετείχε σε πάνω από 50 κινηματογραφικές ταινίες, σε διάστημα 50 ετών ενώ παραμένουν άγνωστα τα αίτια θανάτου του.

Σον Κόνερι: Αποκαλύφθηκε η πραγματική αιτία θανάτου του ηθοποιού

Η αιτία θανάτου του θρυλικού ηθοποιού Σον Κόνερι επιβεβαιώθηκε σχεδόν ένα μήνα μετά την ημέρα που άφησε την τελευταία του πνοή. Ο Σον Κόνερι πέθανε σε ηλικία 90 ετών πέθανε στον ύπνο του από αναπνευστική ανεπάρκεια στο σπίτι του στις Μπαχάμες στις 31 Οκτωβρίου.

Αντιμετώπιζε θέματα με την υγεία του αρκετό καιρό πριν το μοιραίο γεγονός. Η επίσημη αιτία θανάτου του χαρακτηρίστηκε ως «αναπνευστική ανεπάρκεια» που προκλήθηκε από πνευμονία, γήρας και κολπική μαρμαρυγή, μια καρδιακή κατάσταση που προκαλεί ακανόνιστες ταχυπαλμίες.

Μιλώντας από το σπίτι του ζευγαριού στο Lyford Cay αυτόν τον μήνα, η σύζυγός του δήλωσε: «Θα επαναφέρουμε τον Σον στη Σκωτία, αυτή ήταν η τελευταία του επιθυμία. Ήθελε να διασκορπιστεί η στάχτη του στις Μπαχάμες και επίσης στην πατρίδα του». «Όποτε είναι δυνατόν και ασφαλές να ταξιδέψουμε ξανά, τότε το πλάνο της οικογένειας είναι να επιστρέψει στη Σκωτία μαζί του. Θα θέλαμε να οργανώσουμε ένα μνημόσυνο στη Σκωτία», συμπλήρωσε η σύζυγος του.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share